Agarikus

2.300 рсд

Agarikus – fitokompleks za cišćenje limfotoka i podršku imunitetu.

Категорије: ,

Оpis

Agarikus – fitokompleks za cišćenje limfotoka i podršku imunitetu.

 

U Rusiji, tacnije u Sibiru, agarikus ima široku primenu u periodu rehabilitacije nakon teških bolesti , kao sredstvo regulacije imuniteta, smanjivanja toksikoza razlicite etiologije i normalizaciju rada jetre. Smatra se da je Agarikus važno prirodno sredstvo u svim slucajevima poremecaja metabolizma, disfunkcije jetre, karcinomnih oboljenja, razlicitih vrsta poremecaja metabolizma masti, kao i stanja intoksikacija razlicite etiologije.
Svojstva agarikusa su temeljno istražena i objašnjena delovanjem korisnih smolastih jedinjenja na jetru. Njihov uticaj pospešuje lucenje neophodnih fermenata koji regulišu ne samo rad jetre vec debelog i tankog creva. Normalizacijom rada unutrašnjih organa odgovornih za proces detoksikacije postižu se brojni pozitivni efekti:

  • smanjuje opšti nivo intoksikacije organizma;
  • cišcenje limfne tecnosti i krvotoka;
  • što doprinosi zaštiti od toksicnih materija;
  • daje energiju.

 

Pravilan rad unutrašnjih organa i normalizacija fermentne aktivnosti dovodi do pravilnog metabolizma masti. Ova pojava utice i na regulaciju telesne težine.
Primena agarikus kapsula daje pozitivne efekte i kod regulacije rada imunog sistema.

INFORMACIJE ZA SPECIJALISTE

NAZIV PROIZVODA: AGARIKUS, kapsule, 90 kapsula

SASTAV: sprašena gljiva Agarikus (Laricifomes officinalis), 500 mg.

Proizvedeno bez upotrebe aditiva. Ne sadrži: GMO, plastifikatore, veštacke boje, veštacke arome. 100% prirodan sastav.

Agarikus je samonikla gljiva koja raste na teritoriji Sibira i Dalekog istoka, iskljucivo na stablima cetinara: ariša, kedra i sibirske jele.
Unikatna svojstva gljive karakterišu se retkim hemijskim sastavom, tacnije visokim prisustvom smolastih jedinjenja koja gljiva dobija iz maticnog drveta (domacina) na kome raste. Agarikus je odavno poznat u narodnoj medicini, ali je tek u skorije vreme dobio klinicku primenu nakon brojnih strucnih istraživanja.
Tokom istraživanja hemijskog sastava otkriveno je da gljiva Agarikus sadrži do 70% korisnih smolastih jedinjenja i da toliko visok sadržaj korisnih smolastih supstanci ne po stoji u drugim biljnim organizmima.
Recepturu ovog fitokompleksa osmislio je ruski doktor fitoterapeut, onkolog, ginekolog Sergej Valerjevic Korepanov. Lekovito delovanje Agarikusa je istraženo u ruskom fitocentru „Alfit“, Barnaul, Altajska regija, gde se Agarikus aktivno primenjuje u lekarskoj praksi vec dvadeset godina.
Strucni radovi proteklih decenija iz oblasti biljne farmacije i biohemije sve cešce dokazuju svrsishodnost primene lekovitog bilja i proizvoda dobijenih nakon prerade u cilju poboljšanja zdravstvenog stanja ljudi. Spoj tradicije i tehnologije dao je dobar rezultat i u konkretnom slucaju Agarikusa, koji se danas može lako koristiti u udobnom obliku kapsuliranog fungoproizvoda.
U sastav kapsule ulazi samonikla gljiva agarikus koja je obradena naprednom tehnologijom, metodom ultrazvucne obrade sirovine i ekstrakcije. Takva vrsta obrade dozvoljava maksimalnu iskorišcenost svih aktivnih korisnih komponenti gljive samim tim i maksimalno ucestvovanje istih u metabolickim procesima u organizmu.

SASTAV: sprašena gljiva Agarikus (Laricifomes officinalis).

KADA SE PRIMENJUJE I KOME JE NAMENJEN AGARIKUS?

U Rusiji, tacnije u Sibiru, Agarikus ima široku primenu u periodu rehabilitacije nakon teških bolesti kao sredstvo regulacije imuniteta, smanjivanja toksikoza razlicite etiologije i normalizaciju rada jetre, pa se smatra da je agarikus važno prirodno sredstvo od velike koristi u svim slucajevima poremecaja metabolizma, disfunkcije jetre, karcinomnih oboljenja, razlicitih vrsta poremecaja metabolizma masti, kao i stanja intoksikacija razlicite etiologije.
Svojstva Agarikusa su temeljno istražena i objašnjena delovanjem korisnih smolastih jedinjenja na jetru, ciji uticaj pospešuje lucenje neophodnih fermenata koji regulišu ne samo rad jetre vec i debelog i tankog creva. Normalizacijom rada unutrašnjih organa koji su odgovorni za proces detoksikacije, postižu se brojni pozitivni efekti:
Pre svega se smanjuje opšta intoksikacija organizma, cišcenje limfne tecnosti i krvotoka, što doprinosi zaštiti od toksicnih materija. Pravilan rad unutrašnjih organa i normalizacija fermentne aktivnosti dovodi do pravilnog metabolizma masti, što neposredno utice i na regulaciju telesne težine.
Primena Agarikus kapsula daje pozitivne efekte i kod regulacije rada imunog sistema. U medicinskom fitocentru Alfit lekari preporucuju primenu Agarikus kapsula, zbog svih navedenih svojstava, kod kompleksnih terapija razlicitih oboljenja, u slucajevima:

– karcinomnih oboljenja u kompleksnoj terapiji: kao sredstvo regulacije imuniteta i kao sredstvo podrške organizmu kod radio i hemioterapije;
– kod pacijenata sa povecanim indeksom telesne mase, kao sredstvo normalizacije procesa metabolizma masti;
– kod stanja steatoze (masne jetre) kao sredstvo aktivacije fermentne aktivnosti jetre;
– kod psorijaze;
– kao sredstvo sa izraženim detoksikacionim svojstvima u svim slucajevima gde se to smatra neophodnim.

Agarikus fitokompleks može da se kombinuje sa ostalim lekovitim biljem, cajevima i lekovima.

Preporučenu dnevnu dozu ne treba prekoračiti.

NAZIV PROIZVODA: AGARIKUS, kapsule
Dijetetski proizvod-dodatak ishrani.
Neto kolicina: 90 kapsula (55,44 gr).

KAKO SE PRAVILNO KORISTI AGARIKUS?

NAČIN UPOTREBE:
Ruski proizvodac navodi dozu: 1 kapsula 1-2 puta dnevno, u toku obroka. Ukoliko dode do pojave bilo kakvih neželjenih efekata, prekinuti upotrebu.
NAPOMENE: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (cajevi, tinkture, melemi itd.) poželjno je upotrebiti manju dozu (1/4 od preporucene), kako bi se uocile moguce individualne reakcije.
Pre upotrebe poželjno je konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom.
Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu ishranu.
Pre upotrebe procitati uputstvo.
Proizvod nije lek.

KONTRAINDIKACIJE: Individualna preosetljivosti na gljivu.
UPOZORENjA: Ne koristiti u slucaju preosetljivosti na komponentu proizvoda, u toku trudnoce i dojenja.
Moguca je pojava digestivnih tegoba prolaznog karaktera u slucajevima individualne preosetljivosti.
Ne konzumirati u kombinaciji sa kafom.

ROK TRAJANJA: Dve godine od datuma oznacenog na ambalaži.
NAČIN ČUVANJA: Proizvod cuvati zatvoren, u originalnom pakovanju, na tamnom mestu i sobnoj temperaturi, izvan domašaja dece.
Proizvod je laboratorijski ispitan.
Na osnovu dobijenih rezultata laboratorijskog ispitivanja i strucnog mišljenja farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane, Zakonom o zdravstvenoj ispravno sti životnih namirnica i predmeta opšte upotrebe i odgovarajucim podzakonskim aktima, proizvod ispunjava uslove propisane navedenim zakonskim aktima i bezbedan je za upotrebu.

POREKLO PROIZVODA:
Proizvedeno i uvezeno iz Rusije.
Proizvodac: Farmaceutska fabrika Galen, ul. Matrosova 13, Barnaul 656011, Ruska Federacija.
Uvoznik i distributer za Srbiju: RuLek RBF doo, Mirijevski bulevar 7d, Beograd, Srbija.
Broj i datum upisa u bazu Ministarstva zdravlja: 14355/2019 od 06.05.2019. godine.