Alergostop

1.160 рсд

ALERGOSTOP je fitočaj namenjen osobama sklonim alergijama.

Категорије: ,

Оpis

ALERGOSTOP je fitočaj namenjen osobama sklonim alergijama

Fitokompleks Alergostop koji je osmislila grupa lekara pod rukovodstvom dr sci. med. Sergeja Valerijevica Korepanova, onkologa, profesora Altajskog medicinskog univerziteta, autora nekoliko monografija o lekovitom bilju Altaja i Rusije, koji vodi altajski fitocentar Alfit iz Barnaula. Snaga bilja iz netaknute sibirske prirode udružen sa naucnim saznanjima i tehnološkim dostignucima, cini model kojim se rešavaju specificne zdravstvene tegobe.

INFORMACIJE ZA SPECIJALISTE

Nepovoljna ekološka situacija, neadekvatne terapije, rastuca upotreba sredstava hemijske industrije, stresne situacije koje narušavaju imuni odgovor znacajno povecavaju osetljivost organizma na delovanje alergena. Alergijske reakcije manifestuju se i kao nepravilno funkcionisanje imunog sistema.
Alergijska reakcija je odgovor organizma na neke supstance i materije iz prirodnog okruženja koja inace za druge nisu štetne. Takve materije nazivaju se „alergenima“. Reakcija na alergene obicno stvara upalne procese, koji izazivaju razlicite simptome, kao što su ekcem, astma, kijavica, curenje nosa i mnoge druge. Kod alergicnih osoba imuni sistem pogrešno „prepoznaje“ odredeni alergen kao „neprijatelja“ i pocinje da stvara antitela kako bi se odbranio. Takva antitela koja se nazivaju imunoglobulin E (IgE) vezuju se za mastocite kojih ima u izobilju pod površinom kože, u nosu, ocima, plucima i gastrointestinalnom traktu. Kada antitela pronadu alergen i„savladaju ga“ izazivaju mastocite koji tada stvaraju mocnajedinjenja, ukljucujuci histamin.
Fitokompleks Alergostop osmislila je grupa lekara altajskog fitocentra Alfit iz Barnaula na celu sa dr sci. med. Sergejem Valerijevicem Korepanovim onkologom, profesorom Altajskog medicinskog univerziteta. Dr Korepanov je autor nekoliko monografija o lekovitom bilju Altaja i Rusije, i poslednjih trideset godina rukovodi fitocentrom u Barnaulu.
Lekovitost bilja iz ekološke zone Altaja i Sibira potpomognuta naucnim saznanjima i tehnološkim dostignucima, predstavlja uspešan model kojim se rešavaju specificne zdravstvene tegobe pacijenata. U naprednom tehnološkom smislu, primenjuje se ultrazvucna ekstrakcija lekovitog bilja, cijom se primenom sprecava zagrevanje, a povecava procenat lekovitih i aktivnih supstanci u ekstrakovanom sadržaju. Efikasnost upotrebe Alergostop fitokompleksa u praksi je potvrdena u regionaliom klinickom centru u Barnaulu.

SASTAV: trodelni dvozub (Bidens tripartita), ruski – Ivan caj (kiprej) (Epilobium anguistifolium) list, kopriva (Urtica dioica), kamilica apotekarska (Chamomillae flos).

Altajsko bilje koje ulazi u sastav fitokompleksa Alergostop, pretežno je samoniklo i slobodno od kontaminacije herbicidima i pesticidima.

NACIP DELOVANJA RUSKOG FITOČAJA ALERGOSTOP:

Trodelni dvozub (Bidens tripartita), „koziji rogovi“, je koristan izvor ekstrakta esencijalnih ulja sa antibakterijskim i antiooksidativnim svojstvima. Umiruje tegobe izazvane gihtom. Koren i seme se koriste kao ekspektorans kod upale ždrela. Caj ili tšpstura povecavaju lucenje sluzi, iskašljavanje i smanjuju otekline.

Kopriva (Urtica dioica), Primenu u medicinske svrhe nalaze osušen list, herba i koren koprive. U sastavu lista su: flavonoidi, fenolkarboksilne kiseline, vitamini (C, B, K1), triterpeni, steroli, mineralne materije (kalcijum, kalijum, fosfor, gvožde), hlorofil, kumarini…

Trodelni dvozub i kopriva poseduju dokazano, kroz eksperimentalna klinicka ispitivanja, antihistaminsko (antialergijsko) delovanje zbog smanjivanja kolicine histamina u sistemima periferne cirkulacije krvi, kao i u centru alergijske reakcije.

Ruski Ivan caj – kiprej (Epilobium anguistifolium) Na teritoriji Rusije raste u cetinarskim šumama evropskog dela i u Sibiru. Mladi listovi ivan caja sadrže: tanine, biljna vlakna (celulozu) pektine, vitamin S(od 90 do 588 mg na 100 gr sirove herbe, odnosno 5-6 puta više nego u citrusima), šecer, organske kiseline, pektin, flavonoide. Kiprej ne sadrži kofein. Blagotvorno umirujuce deluje na organizam, ublažava upalne i alergijske reakcije i ima izraženo spazmoliticko delovanje.

Kamilica (Chamomillae flos) lekovitost kamilice cini njeno etarsko ulje, kao i glavni sastojak azulen. Gorke materije, tanini, smole, koja se nalaze u cvetu kamilice dopunjuju dejstvo etarskog ulja, zbog cega cvet ima, kompleksno delovanje. Antialergijski efikat se postiže i prilikom spoljašnje upotrebe u vidu obloga, ispiranja cajem, inhalacije.

KADA SE PRIMENJUJE I KOME JE NAMENJEN RUSKN FITOČAJ ALERGOSGOP?

U medicinskom centru „Alfit“ u Barnaulu, lekari preporucuju pacijentima ruski fitocaj Alergostop kao osnovno i pomocno sredstvo u slucajevima:

– profilakse u tretiranju svih oblika alergije;
– koprivnjace;
– bronhijalne asme;
– vazomotornog rinitisa (alergijska kijavica);
– autoimunih oboljenja;
– narušenog imuniteta;
– alergijskog konjuktivitisa;
– ekcema;
– alergijske dermatoze.

Ruski fitocaj Alergostop može da se kombinuje sa drugim lekovitim biljem, cajevima i lekovima.

NAZIV PROIZVODA: ALERGOSTOP, ruski fitocaj.

Pakovanje: 30 briketa.

Neto težina: 60 gr (jedan briket sadrži 2 gr).

Predvideno za upotrebu okvirno 15 dana.

KAKO SE PRAVILNO KORISTI RUSKI FITOČAJ ALERGOSTOP?

Nacin upotrebe: 1 briket preliti sa šoljom vruce vode i ostaviti da odstoji 5-10 minuta. Uzimati ujutro u uvece, pola sata pre jela, po potrebi i cešce (tokom dana). U slucaju potrebe period kontinuirane upotrebe se može produžiti. Pogodno za kontinuiranu upotrebu.

Ruski proizvodac upotrebu ovog fitokompleksa navodi kao individualnu, u zavisnosti od potreba pacijenta, pola, uzrasta, telesne težine i zdravstvene kondicije. Za minimalni period korišcenja navodi se primena ovog fitokompleksa. u trajanju od 3 meseca, više puta godišnje. Period upotrebe se može produžiti ukoliko postoji potreba.

NAPOMENE: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (cajevi, tišsgure, melemi itd.) poželjno je upotrebiti manju dozu (1/4 od preporucene), kako bi se uocile moguce individualne reakcije. Osobe sklone alergijskim reakcijama moraju da obrate posebnu pažnju. Proizvod nije lek.

KONTRAINDIKACIJE: Kontraindikacije nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti na neke od komponenata biljaka. Pre upotrebe, tudnicama i dojiljama potrebna je konsultacija sa lekarom.

UPOZORENJA: Ne koristiti u slucaju preosetljivosti na komponente proizvoda, u toku trudnoce u dojenja.

ROK TRAJANJA: Tri godine od datuma utisnutog na ambalaži.
NAČIN CUVANJA: Proizvod cuvati zatvoren, u originalnom pakovanju na tamnom mestu i sobnoj temperaturi, izvan domašaja dece.

ISPITIVANJE: Proizvod je laboratorijski ispitan.
Na osnovu dobijenih rezultata laboratorijskog ispitivanja i strucnog mišljenja, u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane, Zakonom o zdravstvenoj ispravnosti životnih namirnica i predmeta opšte upotrebe i odgovarajucim podzakonskim aktima, proizvod ispunjava uslove propisane navedenim zakonskim aktima i bezbedan je za upotrebu

POREKLO PROIZVODA: Proizvedeno i uvezeno iz Rusije.
Proizvodac: Farmaceutska fabrika Galen, ul. Matrosova 13, Barnaul 656011, Ruska Federacija.
Uvoznik i distributer za Srbiju: RuLek RBF doo, Mirijevski bulevar 7d, Beograd, Srbija.