ArtroFleks

3.000 рсд

ArtroFleks je namenjen osobama koje pate od patoloških promena koštano-zglobnog sistema kao i za prevenciju razvoja oštecenja zglobne hrskavice ukoliko postoje genetske predispozicije, uzrasne indikacije ili kod osoba koje se profesionalno bave sportom baletom, plesom, odnosno gde usled ucestalog i intenzivnog opterecenja zglobnih površina može nastupiti njihovo oštecenje.

Категорије: ,

Оpis

ArtroFleks je namenjen osobama koje pate od patoloških promena koštano-zglobnog sistema kao i za prevenciju razvoja oštecenja zglobne hrskavice ukoliko postoje genetske predispozicije, uzrasne indikacije ili kod osoba koje se profesionalno bave sportom baletom, plesom, odnosno gde usled ucestalog i intenzivnog opterecenja zglobnih površina može nastupiti njihovo oštecenje.

INFORMACIJE ZA SPECIJALISTE

Fitokompleks ARTROFLEKS, u kapsuliranom obliku, doprinosi boljem zdravlju i funkcionisanju koštano-zglobnog sistema.

ARTROFLEKS je namenjen osobama koje pate od pataloških promena koštano-zglobnog sistema kao i i za prevenciju razvoja oštecenja zglobne hrskavice ukoliko postoje genetske predispozicije, uzrastne indikacije ili kod osoba koje se bave sportom, baletom, plesom, gde usled ucestalog i intenzivnog opterecenja zglobnih površina može nastupiti njihovo oštecenje.

Recepturu fitokompleksa ARTROFLEKS je osmislio ruski doktor fitoterapeut, onkolog, Sergej Valerjevic Korepanov.

Posebno je važno napomenuti da kvalitet samoniklog bilja poreklom sa Altajskih planina, garantuje visoki sadržaj biološki aktivnih supstanci.

Najnovija tehnologija prerade lekovitog bilja koja se primenjuje u proizvodnji fitokomleksa ARTROFLEKS znacajno doprinosi njegovoj efikasnosti.
SASTAV: Caga, glukozamin- sulfat, hondroitin-sulfat, ekstrakt vrbe, esktrakt cicka, ekstrakt pasjeg trna.

NAČIN DELOVANJA ARTROFLEKSA:

Fitokompleks ARTROFLEKS sadrži formulu koja aktivne supstance poput hondroitin- sulfata i glukozamin-sulfata dopunjuje ekstraktima lekovitog bilja, a za cilj ima revitalizaciju oštecenog tkiva, kao i izražen antiupalni efekat. Osim toga ARTROFLEKS stimuliše procese stvaranja kolagena i elastina u organizmu, reguliše i poboljšava ishranu i regeneraciju vezivnog tkiva, kao i hrskavicavog tkiva u celini.

Glukozamin-sulfat, hondroitin sulfat i ekstrakt pasjeg trna (izvor vitamina C, omega 3,6,9 i 12 kao i drugih elemenata koji ucestvuju u metabolickim procesima regeneracije hrskavicastog tkiva) – imaju brzo i dugotrajno delovanje koje pomaže rehabilitaciji hrskavice i zglobova. Jacaju ligamente, srcane zaliske, nokte i kosu.

Esktrakt vrbe – deluje protivupalno i antialergijski, umanjuje bol uzrokovan prekomernim opterecenjem zglobova.

Esktrakt cicka – reguliše promenu soli u oranizmu. U narodnoj medicini cicak je poznata biljka za tretman gihta.

Caga – veoma dobro poznat antioksidant koji vezuje slobodne radikale i eliminiše ih iz organizma, dobar je imunomodulator. Poseduje antiupalno i blago analgetsko delovanje (protiv bolova).

Sinergetsko delovanje lekovitog bilja znacajno poboljšava iskorišcenost hondroitin-sulfata i glukozamin-sulfata, koji dospevaju putem želudacno-crevnog takta.

KADA SE PRIMENJUJE I KOME JE NAMENJEN ARTROFLEKS:

Kao pomoćnu ili osnovnu terapiju lekar ili farmaceut može preporuciti ARTROFLEKS u slucajevima:

 • Artritisa (ukljucujuci reumatoidni artritis);
 • Artroze, tendovaginitisa, miositisa;
 • Osteohondrosisa;
 • Oštecenja hrskavice kuka, kolena, ramena;
 • Kao pomocna terapija osobama sa dijagnozom – giht (podagra);
 • Za brži oporavak posle hirurških intervencija na kicmi ili povreda kicme;
 • Diskus hernija;
 • Rehabilitacije posle trauma koštano- zglobnog sistema;
 • Za sportiste i osobe kod kojih je opterecen koštano-zglobni sistem;
 • Kao svakodnevna pomoc koštano-zglobnom sistemu;
 • Kao sredstvo preventive nastanka oboljenja ukoliko postoje genetske predispozicije razvoja istih;
 • Bolesti krvnih sudova (jaca elasticnost krvnih sudova i vena);
 • Uzrasne promene koštano – zglobnog sistema: zglobova kuka, kolena i kicme;
 • Jaca kosu, nokte, elasticnost kože i poboljšava njen izgled jer podstice stvaranje kolagena i elastina.

Propratna blagotvorna delovanja preparata: poboljšava imunitet, jaca organizam, umanjuje bol.

Fitokompleks ARTROFLEKS može da se kombinuje sa svim lekovima i hranom.
Brže i bolje delovanje ARTROFLEKS kapsula postiže se uz korišcenje APITOKS FORTE masti sa pcelinjim otrovom.

NAZIV PROIZVODA: ARTROFLEKS, kapsule.

Neto kolicina: 60 kapsula (po 500 mg).

KAKO SE PRAVILNO KORISTI ARTROFLEKS?

Način upotrebe:
1-2 kapsule 3 puta dnevno, uz obrok.
Pogodan za kontinuiranu upotrebu.

Napomene:
Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla poželjno je upotrebiti manju dozu (1/4 od preporucene), kako bi se uocile moguce individualne reakcije.
Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu ishranu.
Poreporucenu dnevnu dozu ne treba prekoraciti. Pre upotrebe procitati uputstvo.

Preporucen nacin upotrebe od strane nadležnih institucija RS može se razlikovati od preporucenog nacina upotrebe Ruskog proizvodaca gde se doza navodi kao individualna, u zavisnosti od potreba pacijenta, pola, uzrasta, telesne težine i zdravstvene kondicije. Pre upotrebe poželjno je konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom. Proizvod nije lek.

Upozorenja: Preparat nije namenjen osobama ispod 18 godina, trudnicama i dojiljama. Pre upotrebe poželjno je konsultovati sa sa lekarom ili farmaceutom. U slucaju pojave reakcija preosetljivosti prekinuti sa upotrebom proizvoda i obratiti se lekaru.

Kontraindikacije: Nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti.

Rok trajanja: Tri godine od datuma oznacenog na ambalaži.

Način čuvanja: Proizvod cuvati zatvoren, u originalnom pakovanju, na tamnom mestu i temperaturi ne vecoj od 25 stepeni, izvan domašaja dece.

ISPITIVANJE: Proizvod je laboratorijski ispitan. Na osnovu dobijenih rezultata laboratorijskog ispitivanja Instituta za javno zdravlje Republike Srbije i strucnog mišljenja Farmaceutskog fakulteta o bezbednosti hrane, Zakonom o sanitarnom nadzoru, Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti dijetetskih proizvoda i odgovarajucim podzakonskim aktima, proizvod ispunjava uslove propisane navedenim zakonskim propisima. U skladu sa zakonskim propisima Republike Srbije, na pakovanju proizvoda su oznacene informacije namenjene krajnjem korisniku navedene od strane Farmaceutskog fakulteta u Beogradu. Upotrebu ARTROFLEKS kapsula odobrilo je Ministarstvo zdravlja Republike Srbije kao dodatak ishrani, rešenjem br. 15199/2020 od 28.10.2019. godine.

POREKLO PROIZVODA:
Proizvedeno i uvezeno iz Rusije.

Proizvodac: Farmaceutska fabrika Galen, ul. Matrosova 13, Barnaul 656011, Ruska Federacija.
Uvoznik i distributer za Srbiju: RuLek RBF doo, Mirijevski bulevar 7d, Beograd, Srbija.