Aterobalans

1.160 рсд

ATEROBALANS – Pomaže u regulisanju povišenog krvnog pritiska.

Категорије: ,

Оpis

ATEROBALANS – Pomaže u regulisanju povišenog krvnog pritiska.

ČAJ ATEROBALANS u ciji sastav ulazi lekovito bilje koje je poznato po karakteristici da snižava pritisak, deluje kao spazmolitik (sprecava ili smanjuje spazam – grceve mišica) i poseduje blago sedativno dejstvo, osmislio je dr sci. med. Sergej Valerijevic Korepanov, onkolog, profesor Altajskog medicinskog univerziteta, autor nekoliko monografija o lekovitom bilju Altaja i Rusije, koji vec 15 godina vodi Altajski fitocentar Alfit u kome se snaga bilja iz netaknute sibirske prirode kombinuje, korišcenjem savremenih tehnoloških dostignuca i naucnih saznanja.

INFORMACIJE ZA SPECIJALISTE

Povišen krvni pritisak je veoma cest zdravstveni problem u današnje vreme.

Postoji više razloga za pojavu ovog problema: poremecene funkcije kardiovaskularnog sistema (rad srca, stanje krvnih sudova), nepravilnosti u radu jetre ili bubrega, genetske predispozicije, preopterecenost ili nepravilan rad nervnog sisema. U svim prethodno nabrojanim slucajevima organizam može reagovati povecanjem krvnog pritiska.

Dodatno pogoršavaju stanje nepravilna ishrana, manjak kretanja, prekomerni stres. Takode, treba znati da je hipertenzija najznacajniji faktor rizika za nastanak moždanog udara i medu najznacajnijim za nastanak srcanog udara.

Hipertenziju obicno ne prate nikakve tegobe: gotovo trecina pacijenata koji boluju od povišenog krvnog pritiska to i ne znaju. Jedini nacin da se utvrdi da li je krvni pritisak povišen, jeste redovna provera, pogotovu posle 50-te godine života, kao i osobe sa povecanom telesnom težinom. Glavobolja i vrtoglavica takode mogu biti znaci da je pritisak neophodno kontrolisati.

Nelecen ili neadekvatno lecen povišen krvni pritisak posle izvesnog vremena može dovesti do niza komplikacija, kao što su: arterioskleroza (zacepljenje arterija), slabost srca, srcani udar, oštecenje bubrega, moždani udar.

Lekovito bilje u savremenoj fitoterapiji se smatra osnovnim (u pocetnom I ili II stadijumu bolesti) ili pouzdanim i efikasnim pomocnim sredstvom (u III i IV stadijumu bolesti, kada se koristi zajedno sa farmakoterapijom) tretiranja povecanog krvnog pritiska. Korišcenjem lekovitog bilja postižu se mnogobrojni pozitivni efekti, na primer, znacajno se umanjuje štetno delovanje farmakoterapije, aktiviraju se prirodni mehanizmi regulacije krvnog pritiska, reguliše se viskozitet krvi kao i procesi lipidnih promena u jetri (regulacija nivoa holesterola). Prethodno napbrojana svojstva lekovitog bilja aktivno koriste u mdicinskom fitocentru „Alfit“ na Altaju, koji vec 15 godina vodi dr sci. med. Sergej Velerijevic Korepanov, onkolog, profesor Altajskog medicinskog univerziteta, autor nekoliko monografija o lekovitom bilju Altaja i Rusije.

SASTAV: Sibirski glog, bela imela, vranilovka, japanska sofora, troskot, kamilica.

NAČIN DELOVANJA RUSKOG FITOČAJA ATEROBALANS?

Delovanje se zasniva na farmakološkim svojstvima lekovitog bilja koje ulazi u njegov sastav. Visok sadržaj biološki aktivnih supstanci u samoniklom bilju omogucava da se beleže odlicna hipotenzivna svojstva, pospešuje rad bubrega, deluje kao blag diuretik, utice umirujuce na nervni sistem, jer lekovito bilje u njegovom sastavu deluje kao spazmolitik.
Sibirski glog ima mnogobrojna korisna svojstva: kardiotonicko, spazmoliticko, blago sedativno hipotenzivno, umirujuce deluje na centralni nervni sistem, normalizuje nivo holesterola u krvi, poboljšava mikrocirkulaciju, blagotvorno utice na rad srca.
Bela imela se u narodnoj medicini koristi kod ateroskleroze, bolesti bubrega i jetre, proširenih vena, šecerne bolesti i vrtoglavice. Poznato je delovanje imele kao sredstva koje zaustavlja krvarenje, umiruje nervni sistem, deluje kao spazmolitik, poseduje snažno hipotenzivno delovanje (umanjuje krvni pritisak).
Japanska sofora zahvaljujuci svom hemijskom sastavu poseduje sledeca farmokološka svojstva: umanjuje krhkost krvnih sudova, efikasna je kod preventive i lecenja oboljenja kardio-vaskularnog sistema, ima antibakterijska svojstva, dobar je antioksidans i imunoregulator. U narodnoj medicini naroda dalekog istoka Rusije, Kine i Japana koristi se za smanjivanje krvnog pritiska i kod problema sa bolestima jetre. Upotrebljava se u slucajevima stenokardije, hipertonije i dijabetesa.
Troskot ima diureticka svojstva koja se aktivno koriste u narodnoj medicini. Dobar je antioksidans, poseduje antiupalna i antisepticka svojstva, poboljšava rad jetre, ima spazmoliticka svojstva.
Vranilovka ima sledeca farmakološka svojstva: poboljšava lucenje žuci, blag je diuretik, deluje umirujuce na nervni
sistem, poseduje protivvirusnu, antimikrobnu i antibakterijsku aktivnost. Široko se primenjuje u narodnoj medicini
kao spazmolitik, protiv glavobolja, u slucaju nervnog rastrojstva , kao protivupalno i diureticko sredstvo.

KADA SE PRIMENJUJE I KOME JE NAMEMENJEN RUSKI FOTOČAJ ATEROBALANS?

U medicinskom fitocentru Alfit, Barnaul, ruski fitocaj ATEROBALANS se preporucuje od strane lekara pacijentima koji boluju od:
– hipertenzije (povišenog krvnog pritiska);
– ateroskleroze krvnih sudova;
– poremecaja cirkulacije;
– kao prevencija nastanka hipertenzije: na primer, u slucaju povišenog pritiska u porodicnoj anamnezi (genetske predispozicije).
Fitočaj ATEROBALANS se može kombinovati sa svim lekovima i hranom.

NAZIV PROIZVODA:
ATEROBALANS ruski fitocaj.

Neto kolicina: 30 briketa (60 gr).

KAKO PRAVILNO KORISTITI RUSKI FITOČAJ ATEROBALANS?

Nacin pripreme: 1-2 briketa preliti sa 1 šoljom vruce vode i ostaviti da odstoji 10 minuta. Uzimati ujutro i uvece, pola sata pre jela, po potrebi i cešce (tokom dana). Pogodan za kontinuiranu upotrebu.

NAPOMENE: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (cajevi, tinkture, melemi itd.) poželjno je upotrebiti manju dozu (1/4 od preporucene), kako bi se uocile moguce individualne reakcije. Pre upotrebe poželjno je konsultovati se sa
lekarom ili farmaceutom. Pre upotrebe procitati uputstvo. Proizvod nije lek.
KONTRAINDIKACIJE: Kontraindikacije nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti.
ROK TRAJANJA: Tri godine od datuma utisnutog na ambalaži.
NAČIN ČUVANJA: Proizvod cuvati zatvoren, u originalnom pakovanju na tamnom mestu i sobnoj temperaturi, izvan domašaja dece.
Proizvod je laboratorijski ispitan.
Na osnovu dobijenih rezultata laboratorijskog ispitivanja i strucnog razmatranja, u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane, Zakonom o zdravstvenoj ispravnosti životnih namirnica i predmeta opšte upotrebe i odgovarajucim podzakonskim aktima, proizvod ispunjava uslove propisane navedenim zakonskim aktima i bezbedan je za upotrebu.
POREKLO PROIZVODA: Proizvedeno i uvezeno iz Rusije.
Proizvođač: Farmaceutska fabrika Galen, ul. Matrosova 13, Barnaul 656011, Ruska Federacija.
Uvoznik i distributer za Srbiju: RuLek RBF doo, Mirijevski bulevar 7d, Beograd, Srbija.