Borovaja Matka Kapsule

2.330 рсд

BOROVAJA MATKA kapsule (Orthilia secunda) – 60 kapsula
Poboljšava stanje reproduktivnih organa žene.

Категорије: ,

Оpis

BOROVAJA MATKA kapsule (Orthilia secunda) – 60 kapsula
Poboljšava stanje reproduktivnih organa žene.

INFORMACIJE ZA SPECIJALISTE

Monoflorni fitokompleks BOROVAJA MATKA kreiran je u obliku kapsula pogodnih za lakše doziranje i primenu. Poznata po svojoj visokoj efikasnosti, biljka BOROVAJA MATKA, poreklom sa altajskih planina, vekovima se koristi u ruskoj tradicionalnoj medicini i navodi se da je delotvorna “barem kod 40 bolesti“. BOROVAJA MATKA se takode koristi kao sredstvo za poboljšanje reproduktivnog zdravlja žene u kineskoj, mongolskoj i japanskoj narodnoj medicini.

U otkrivenim iskopinama na Altaju pronadene su kamene ploce na kojima je oslikana biljka BOROVAJA MATKA, koju uvek prati prikaz žene. Ovi artefakti datiraju iz VI-V veka pre naše ere. U dalekoistocnim kulturama, BOROVAJA MATKA je vekovima poznata kao prirodno sredstvo u borbi protiv neplodnosti žena, a lekari u Rusiji pre revolucije smatrali su je za prvi izbor u terapiji velikog broja ginekoloških oboljenja.

Lekovita svojstva BOROVAJA MATKE opisuju ne samo predanja vec i savremena klinicka istraživanja. Zvanicna medicina je potvrdila analgeticka, antimikrobna i antiupalna svojstva BOROVAJA MATKE. Od 2003. godine BOROVAJA MATKA je priznata kao lekovito sredstvo od strane Ministarstva zdravlja Ruske Federacije i zvanicno se nalazi u farmakopeji.

SASTAV: kapsula od 500 mg. sadrži: borovaja matka sprašena biljka 380 mg, ekstrakt borovaja matke 120 mg. Aditivi nisu korišceni.

NAČIN DELOVANJA BOROVAJA MATKA KAPSULA:

Stručno mišljenje Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu ne razlikuje se od radova ruskih autora koji su dokazali da suvi ekstrakt nadzemnih delova Orthilia Secunda (BOROVAJA MATKA) pokazuje antiinflamatornu, antioksidantnu, antibakterijsku i anesteticku aktivnost, i da nije toksican. Istraživanja su pokazala da upotreba vodenog ekstrakta borovaja matke kod pacijentkinja sa hronicnim endometritisom dovodi do povecanja vezivanja estrogena u stromalnim celijama i žlezdama endometriuma, što takode utice na poboljšanje histoloških karakteristika endometrijuma. U narodnoj medicini istocne Rusije i Dalekog Istoka, koristi se kao protivupalno sredstvo za zarastanje rana, kao hemostatik, diuretik, i široko se primenjuje kod ginekoloških tegoba kod žena, zahvaljujuci svom antiinflamatornom efektu. Borovaja Matka je jedna od najzastupljenijih biljaka u ruskoj fitoterapiji, a narocito je zastupljena kod stanovnika Irkutske oblasti i Buratije gde se primenjuje kod neplodnosti, narušenog menstrualnog ciklusa, endometritisa i salpingo- oforitisa (pojava cista, inflamacije i uvecanja jednog ili oba jajnika).“*

KADA SE PRIMENJUJE I KOME SU NAMENJENE KAPSULE BOROVAJA MATKA?

U medicinskom fitocentru Alfit, u Barnaulu, glavnom gradu ruske republike Altaj, prema naucnim saznanjima i studijama kao i primenom u praksi, kapsule BOROVAJA MATKA se preporucuju od strane ruskih lekara u slucajevima:

– mioma;
– policisticnih jajnika;
– cistitisa;
– amenoreje;
– klimaksa;
– za sprecavanje preuranjenog klimaksa;
– preventive nastanka i recidiva onkoloških oboljenja polne sfere;
– erozije grlica materice;
– adhezije (upale i zacepljenje jajovoda);
– pijelonefritisa;
– erozija sluzokože materice;
– poremecaj menstrualnog ciklusa;
– PMS-a;
– fibromioma;
– neplodnosti;
– endometrioze;
– ciste;
– prevencija svih napred nabrojanih stanja.

BOROVAJA MATKA KAPSULE mogu da se kombinuju sa ostalim lekovitim biljem, cajevima i lekovima. Pogodno za upotrebu kod onkoloških bolesnika.

NAZIV PROIZVODA: BOROVAJA MATKA, kapsule.

Neto kolicina: 60 kapsula (31,80 gr).

Jedinstvena tehnologija prerade i dobijanja ekstrakta putem mikrogranulacije.

KAKO SE PRAVILNO KORISTE BOROVAJA MATKA KAPSULE?

Način primene: Uzimati 1-2 kapsule ujutro i uvece, pola sata pre obroka. Preporucuje se dužina primene od 3 meseca.

U slucaju potrebe za dužom primenom upotreba kapsula može se produžiti. Pogodan za dužu upotrebu.

NAPOMENE: Pre korišcenja proizvoda: poželjno je upotrebiti manju dozu kako bi se uocile moguce individualne reakcije.

Preporucen nacin upotrebe od strane nadležnih institucija RS može se razlikovati od preporucenog nacina upotrebe Ruskog proizvodaca. Pre upotrebe poželjno je konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom. Proizvod nije lek.

KONTRAINDIKACIJE: Kontraindikacije nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti.

UPOZORENJA: Proizvod je namenjen odraslim ženama. Ne sme se koristiti u slucaju preosetljivosti na bilo koju komponentu proizvoda, u toku trudnoce i dojenja. Moguca pojava reakcije preosetljivosti.

ROK TRAJANJA: Tri godine od datuma utisnutog na ambalaži.

NAČIN ČUVANJA: Proizvod cuvati zatvoren, u originalnom pakovanju na tamnom mestu i sobnoj temperaturi, izvan domašaja dece.

ISPITIVANJE: Proizvod je laboratorijski ispitan. Na osnovu dobijenih rezultata laboratorijskog ispitivanja Instituta za javno zdravlje Republike Srbije i strucnog mišljenja Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane, Zakona o sanitarnom nadzoru, Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti dijetetskih proizvoda i odgovarajucim podzakonskim aktima, proizvod ispunjava uslove propisane navedenim zakonskim propisima. U skladu sa zakonskim propisima Republike Srbije, na pakovanju proizvoda su oznacene informacije namenjene krajnjem korisniku navedene od strane Farmaceutskog fakulteta u Beogradu. Upotrebu kapsula BOROVAJA MATKA odobrilo je Ministarstvo zdravlja Republike Srbije kao dodatak ishrani, rešenjem br. 16019/2020 od 06.03.2020. godine.

POREKLO PROIZVODA: Proizvedeno i uvezeno iz Rusije.

Proizvođač: Farmaceutska fabrika Galen, ul. Matrosova 13, Barnaul 656011, Rusija.

Uvoznik i distributer za Srbiju: RuLek RBF doo, Mirijevski bulevar 7d, Beograd, Srbija.