Celebnaja Čaga Čaj

900 рсд

Celebnaja Čaga čaj – medicinska gljiva čaga + ekstrakt čage
Fabrika farmaceutskih preparata Galen, jedna od najpoznatijih na Altaju, prepoznatljiva pre svega po kvalitetu cage i visokom nivou farmakološki aktivnih supstanca u istoj.

Категорије: ,

Оpis

Celebnaja Čaga čaj – medicinska gljiva čaga + ekstrakt čage
Fabrika farmaceutskih preparata Galen, jedna od najpoznatijih na Altaju, prepoznatljiva pre svega po kvalitetu cage i visokom nivou farmakološki aktivnih supstanca u istoj.

Načelnik medicinskog centra Alfit na Altaju, Dr sci. med. Sergej Valerijevic Korepanov, ginekolog, onkolog, profesor Altajskog medicinskog univerziteta, u klinickoj praksi cagu svrstava u kljucni sastojak terapije svojih pacijenata. Dr Korepanov je autor nekoliko monografija o lekovitom bilju Altaja i Rusije koji lekovitost bilja iz netaknute sibirske prirode dopunjuje upotrebom savremene tehnologije i naucnih dostignuca.

INFORMACIJE ZA SPECIJALISTE

Usitnjena nativna medicinska gljiva CAGA sa gustim ekstraktom gljive ČAGA

Monoflorni ruski fitocaj CAGA Celebnaja + ekstrakt Cage, sa altajskih planina osmislila je grupa lekara pod rukovodstvom dr sci. med. Sergeja Valerijevica Korepanova, onkologa, ginekologa,profesora Altajskog medicinskog univerziteta, autora nekoliko monografija o lekovitom bilju Altaja i Rusije.
Nacelnik medicinskog centra Alfit iz Barnaula na Altaju, dr sci. med. Sergej Valerijevic Korepanov u klinickoj praksi CAGU svrstava u kljucni sastojak terapije svojih onkoloških pacijenata.
CAGA je gljiva koja raste na drvetu sibirske breze. Gljiva CAGA vezuje za sebe lekovite sastojke iz korena, stabla i grana breze, a sadrži preko 200 nutritivnih supstanci izuzetne vrednosti.
CAGA najcešce raste u severnim krajevima Sibira, gde se temperatura spušta i do -60°C. Sibirska divlja CAGA se bere nakon odredene starosti, kada postaje lekovita i primenljiva u medicinske svrhe. Tek nakon nekoliko godina stvara se koncentracija lekovitih supstanci u CAGI neophodnog farmakološkog nivoa.
ČAGA je bogata polisaharidima, a pre svega beta glukanom, triterpenima (medu njima i lanosterol), sterolima, saponinima, inotodiolima, kiselinama, enzimima i betulinskom kiselinom, koja se sadrži u kori breze, odakle stiže u ČAGU. Betulinska kiselina ima klinicki dokazano svojstvo da uništava vec formirane kancerogene celije i da istovremeno cuva vitalnost i funkciju zdravih. Takode deluje protiv nastanka novih kancerogenih celija, poseduje osobinu da akumulira radioaktivne minerale, što se pokazalo efikasno u praksi kod velikog broja ljudi u Japanu, koji su upotrebljavali ČAGU. Istovremeno Južno Korejska istraživanja pripisuju antikarcinomno delovanje beta-glukanu iz ČAGE i kao najlekovitiju, sibirsku CAGE koriste u onkološkim centrima Južne Koreje, gde je problem karcinoma izražen zbog ucestalih radioloških zagadenja nastalih ispitivanjem nuklearnog oružja u neposrednoj blizini. Svojevremeno u bivšem SSSR-u ministarstvo zdravlja je propisalo da CAGU upotrebljavaju sportisti, astronauti kao i sve osobe izložene intenzivnom psihofizickom naporu kao adaptogen za poboljšavanje umnih i telesnih sposobnosti.
Sve veca potražnja za visokokvalitetnom CAGOM dovodi do smanjenja zaliha odgovarajucih u medicinkom smislu (gljiva odredenih starosnih granica) i pogodnih za tretman i prevenciju karcinomnih oboljenja. Farmakološka fabrika Galen je jedna od najpoznatijih na Altaju pre svega po kvalitetu CAGE i visokom nivou farmakološki aktivnih supstanci u istoj.
Sastav: Divlja sibirska CAGA (Inonotus obliquus) kontrolisane starosti usitnjena po proizvodackoj specifikaciji, gusti ekstrakt CAGE.

KADA SE PRIMENJUJE I KOME JE NAMENJEN fitočaj ČAGA – Celebnaja?

U medicinskom fitocentru Alfit, Barnaul, prema naucnim saznanjima i studijama fitocaj CAGU CELEBNAJU
može preporuciti lekar kao sredstvo u slucajevima:

– onkološke bolesti;
– deficit imuniteta;
– hemo i radioterapije;
– oboljenja gastroenterološkog sistema;
– oboljenja jetre;
– dijabetes;
– kandida;
– anemija;
– sinteza D3 vitamina;
– hronicni upalni procesi;
– psorijaza;
– ekcemi;
– imuna i autoimuna oboljenja.

KAKO PRAVILNO KORISTITI fitočaj ČAGA – celebnaja?

Način primene: Uobicajena doza koja je napisana na pakovanju uvek je doza za prevenciju nastanka oboljenja.
1-2 kafene kašike preliti sa šoljom vrele vode i ostaviti da odstoji 5-10 minuta.
Uzimati ujutro i uvece, pola sata pre jela, po potrebi i cešce (tokom dana).
Za minimalni period korišcenja , preporucuje se primena ovog fitokompleksa 3 meseca, nekoliko puta godišnje. Period
upotrebe se može produžiti neograniceno, ukoliko se za time ukaže potreba.

Kontraindikacije: Kontraindikacije nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti na neke od komponenata gljive. Pre upotrebe, trudnicama i dojiljama potrebna je konsultacija sa lekarom.
Napomena: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (cajevi, tinkture, melemi itd.) poželjno je upotrebiti manju dozu (1/4 od preporucene), kako bi se uocile moguce individualne reakcije. Osobe sklone alergijskim reakcijama moraju da obrate posebnu pažnju na ovo upozorenje.

GDE SE PROIZVODI?

Farmaceutska fabrika Galen, g. Barnaul, Ruska Federacija.

Proizvod je laboratorijski ispitan.
Na osnovu dobijenih rezultata laboratorijskog ispitivanja i strucnog razmatranja, u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane, Zakonom o zdravstvenoj ispravnosti životnih namirnica i predmeta opšte upotrebe i odgovarajucim podzakonskim aktima, proizvod ispunjava uslove propisane navedenim zakonskim aktima i bezbedan je za upotrebu.
Pakovanje: 50 grama.
Rok trajanja: Tri godine od datuma oznacenog na ambalaži.
Način čuvanja: na suvom i tamnom mestu, na temperaturi ne vecoj od 25°C.
Uvoznik i distributer: RuLek RBF doo, Mirijevski bulevar 7 Ð, Beograd, Srbija.