Endokrinol

2.850 рсд

Za zaštitu organizma od virusa i patogenih bakterija

  • Štiti od virusnih infekcija
  • Ima izražen antivirusni efekat
  • Sprečava nastanak tumora

3g – 30 kapsula

Категорије: ,

Оpis

ENDOKRINOL je dodatak ishrani za odrasle sa belom petoprsnicom i vitaminom E. Vitamin E doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.

60 kapsula po 0,275g

Način upotrebe: Odrasli 2 kapsule jednom dnevno tokom obroka, tokom 3 meseca. Nakon 3 meseca konsultovati se sa lekarom oko daljeg uzimanja preparata.

Aktivni sastojci (2 kapsule): rizom i koren bele petoprsnice (potentila alba) 300mg, suvi ekstrakt rizoma i korena bele petoprsnice (potentila alba) 50mg, vitamin E (DL-alfa-topoferilacetat) 10mg (a-tokoferol ekvivalenti).

Sastojci: rizom i koren bele petoprsnice, suvi ekstrakt rizoma i korena bele petoprsnice, DL-alfa-topoferilacetat, sredstvo za povećanje zapremine: mikrokristalna celuloza, sredstvo protiv zgrudnjavanja: kalcijum-stearat i silicijum-dioksid, želatin, boja: titan-dioksid.

Napomena: Ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza. Dodaci ishrani nisu zamena za uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Proizvod nije namenjen deci i osobama mlađim od 18 godina, trudnicama, dojiljama kao i osobama preosetljivim na njegove sastojke.

Biljka Beli petoprst – za zdravlje štitne žlezde

Beli petoprst se već odavno pokazao kao efikasno sredstvo za zdravlje štitne žlezde. Pošto je izuzetno redak u prirodi, stručnjaci Evalara gaje ovu retku travu na vlastitim plantažama u podnožju Altaja. Njega pažljivo sakupljaju u periodu maksimalne zasićenosti aktivnim supstancama i pravilno prerađuju, zadržavajući sva korisna svojstva.

„Endokrinol“ je specijalno razvijena formula čije komponente:

  • obezbeđuju dodatnu ishranu za zdrav rad štitne žlezde;
  • održavaju normalnu funkciju štitne žlezde;
  • doprinose održavanju normalne veličine i strukture štitne žlezde;
  • pomažu održavanju ravnoteže hormona štitne žlezde.

„Endokrinol“ je pouzdana podrška zdravlju štitne žlezde.

Dopunski se može koristiti gel-krem „Endokrinol“ sa belim petoprstom za kožu u oblasti vrata. Kapsule i krema delujući iznutra i spolja, stvaraju optimalnu koncentraciju biološki aktivnih materija. Kapsule i kremu „Endokrinol“ mogu koristiti svi koji se brinu o zdravlju štitne žlezde.

Svojstva aktivnih komponenti

Beli petoprst

Beli petoprst je koncentrat Mangana (Mn), Bakra (Cu), Zinka (Zn), Selena (Se), a takođe sadrži veliku količinu Kobalta (Co), Hroma (Cr), Nikla (Ni), Litijuma (Li), Bora (B), makroelemente Kalijum (K), Kalcijum (Ca), Fosfor (P), Gvožđe (Fe) i biološki aktivne materije.

Bogati sastav belog petoprsta omogućava da se ishrana dopuni najvažnijim mikronutrijentima koji su neophodni za zdravo funkcionisanje štitne žlezde.

Proučavanje mehanizma delovanja ekstrakta iz belog petoprsta pokazalo je da su ekstrakti iz korena i trave praktično netoksični. Od posebnog značaja je upotreba belog petoprsta u regionima sa deficitom joda u prirodi i u zonama sa posebnim socijalno-ekonomskim statusom („černobiljska“ i sl.) u cilju normalizacije metabolizma.

Vitamin E

Učestvuje u metabolizmu belančevina koje vezuju tiroidne hormone, utiče na funkciju endokrinih žlezda, pomaže zaštiti hormona koje one proizvode od prekomerne oksidacije.