EVALAR GLICIN FORTE za smanjenje umora i iscrpljenosti

1.450 рсд

Za zaštitu organizma od virusa i patogenih bakterija

  • Štiti od virusnih infekcija
  • Ima izražen antivirusni efekat
  • Sprečava nastanak tumora

3g – 30 kapsula

Dostupno kao narudžbina na zahtev

Категорије: ,

Оpis

EVALAR GLICIN FORTE je dodatak ishrani za odrasle sa glicinom i vitaminima B1, B6, B12 za smanjenje umora, iscrpljenosti i normalno funkcionisanje nervnogsistema.

60 tableta po 0,6 g

Aktivni sastojci (2 tablete): GLICIN 600 mg, Vitamin B1 (tiamin-hidrohlorid) 5 mg, Vitamin B6 (piridoksin-hidrohlorid) 6 mg, Vitamin B12 (cijanokolobalamin) 9 µg.

Ostali sastojci: zgušnjivač: sorbitol, limunov sok u prahu, prirodna aroma limuna; sredstva za povećanje zapremine: mikrokristalna celuloza, sredstva protiv zgrudnjavanja: silicijum-dioksid i kalcijum-stearat.

Način primene: Odrasle osobe po 1 tabletu 2 puta na dan. Tabletu držati u ustima dok se u potpunosti ne istopi. Upotrebljavati najmanje 1 mesec. Nakon toga, posle 10-dana pauze može se nastaviti sa upotrebom.

Napomena: Ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza. Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Proizvod nije namenjen deci, trudnicama, dojiljama i osobama preosetljivim na njegove sastojke.

EVALAR GLICIN FORTE sa kompleksom vitamina – B1, B6, B12, pomaže kod stresa, doprinosi smanjivanju psihoemocionalne napetosti kao i povećanju mentalne radne sposobnosti.

U čitavom svetu se za održavanje funkcionalnog stanja nervnog sistema široko upotrebljava glicin kao sredstvo koje zvanično nije lek i koje pomaže organizmu da se bori sa povišenim psihoemocionalnim opterećenjima.

Dejstvo glicina je pojačano vitaminima za mozak – B1, B6, B12 što delotvorno utiče na nervni sistem i pomaže u borbi sa stresom. Kombinacija glicina i vitamina grupe B u jednoj tableti je potrebna mozgu pri povišenim mentalnim i psiho emocionalnim opterećenjima.

Aminokiselina GLICIN proizvodi se u ljudskom telu, a njen nedostatak se manifestuje u činjenici da se osoba brže umara, ne može da se koncentriše na zadatak, postane nervozna. Glicin normalizuje i aktivira procese zaštitne inhibicije u centralnom nervnom sistemu, pomaže u smanjenju psihoemocionalnog stresa, povećavanju mentalne radne sposobnosti.

Vitamin B1 je neizbežan elemenat održavanja zdravog stanja nervnog sistema, mentalne radne sposobnosti, potreban je za optimizaciju spoznajnih aktivnosti i mentalnog procesa. Vitamin B1 doprinosu poboljšanju metabolizma nervnog sistema.

Vitamin B6 doprinosi normalnoj aktivnosti nervnog sistema. Nedostatak vitamina B6 se manifestuje kroz razdražljivost, usporenosti i pospanosti.

Vitamin B12 pomaže prirodnom obnavljanju strukture nervnog tkiva, doprinosi povećanju koncentracije i pamćenja. Nedovoljno unošenje vitamina B12 uz hranu može da dovede do poremećaja normalne strukture nervnog tkiva.