Fitoren

2.545 рсд

FITOREN – otapanje i izbacivanje kamena i peska
Izbacivanje kamena i peska. Urinarne infekcije
Fitoren je efikasno sredstvo pomoći u radu bubrega kod osoba sa neizbalansiranom ishranom, nedovoljnim kretanjem i lošim navikama (alkohol, pušenje).

Нема на залихама

Категорија:

Оpis

FITOREN – otapanje i izbacivanje kamena i peska
Izbacivanje kamena i peska. Urinarne infekcije
Fitoren je efikasno sredstvo pomoći u radu bubrega kod osoba sa neizbalansiranom ishranom, nedovoljnim kretanjem i lošim navikama (alkohol, pušenje).

INFORMACIJE ZA SPECIJALISTE

Znacaj bubrega je toliko veliki da funcionisanje organizma nije moguce bez njihovog pravilnog i urednog rada.

Bubrezi 24 casa dnevno preko urina uklanjaju višak vode iz organizma, regulišu koncentraciju soli, kalijuma i natrijuma i rade sistemom filtracije organizma. Imaju svoju ulogu u regulaciji krvnog pritiska i ucetvuju u radu endokrinog sistema.

Postoji nekoliko faktora koji mogu dovesti do pojave oboljenja bubrega: upale i bakterijske infekcije, prehlade, pad imuniteta ili nepravilna farmakoterapija, nedovoljni unos tecnosti (ili neadekvatne tecnosti: gazirani sokovi, voda lošeg kvaliteta i t.d.), neka hronicna oboljenja (npr dijabetes) i tako dalje.

Posebnu pažnju obracamo na problem stvaranja kamena i peska koji najcešce se povezuje sa nedovoljnim unosom vode kao i njenim kvalitetom, genetskim faktorima, nepravilnom PH sredinom unutar samog bubrega i hronicnim upalnim procesima.

AKTIVNI SASTOJCI:
Tableta od 790 mg sadrži: brusnica (list), medvede grožde (uva), rastavic, sladic (ekstrat korena), breza (list), kalijum-hlorid, peršun (list), vitamin C, maslacak (koren), detelina, L-arginin, bromelain, magnezijum-oksid, cink-oksid.

NAČIN DELOVANJA FITOREN kompleksa:

FITOREN je fitokompleks ciji prirodni sastav u kombinaciji sa savremenim tehnologijama ekstrakcije ispoljava visoku efikasnost. Ovaj fitokompleks zahvaljujuci bogatom biljnom sastavu, uz dopunu aminokiselina i vitalno važnih za funkciju bubrega mikroelemenata ima snažan protivupalni efekat. Deluje kao antiseptik na bubrege i mokracne kanale. Poseduje blaga diureticka svojstva, sprecava stvaranje kamena. Snažno antiinflamatorno delovanje cini ga od velike koristi u slucajevima akutnih i hronicnih urinarnih infekcija izazvanih razlicitim vrstama bakterija.

Prepoznatljivo je sinegertsko delovanje ove grupe biljaka u slucaju pojave peska i kamena.

KADA SE PRIMENJUJE I KOME JE NAMENJEN FITOREN?

Lekar ili farmaceut može preporuciti FITOREN u sledecim stanjima:

– pijelonefritis i nefritis;
– cistitis;
– akutna ili hronicna upala mokracnih puteva;
– uporne infekcije urinarnog sistema;
– kamen i pesak u bubrezima i mokracnim putevima (dozu odreduje lekar);
– intoksikacija organizma;
– kod cestih otoka nepoznate etiologije;
– visok krvni pritisak;
– disfunkcije bubrega razlicite etiologije;
– policisticni bubrezi;
– preventiva razvoja bolesti bubrega kod osoba obolelih od dijabetesa.

FITOREN može da se kombinuje sa svim lekovima i hranom. Pogodno za kontinuiranu upotrebu.

SERTIFIKATI: HACCAP, ISO, GMP, HALAL.
NAZIV PROIZVODA: FITOREN tablete.
Neto količina: 90 tableta.

KAKO PRAVILNO KORISTITI FITOREN?

Način upotrebe:
Uobicajena doza: 2 tablete 2 puta dnevno. Kod dijagnoze kamena u bubregu neophodna je konsultacija lekara pre korišcenja lekovitog bilja i fitokompleksa. Uobicajena doza za izbacivanje peska i kamena manjeg od 5mm: 2 tablete 3 puta dnevno.
Za kamen veci od 5 mm: 1 tableta 2-3 puta dnevno. U oba slucaja je nephodan unos ciste negazirane vode 0,30 ml dnevno na svaki kilogram telesne težine. Lekar ili farmaceut može prilagoditi dozu u skladu sa individualnim potrebama.

NAPOMENE: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (cajevi, tinkture, melemi itd.) poželjno je upotrebiti manju dozu (1/4 od preporucene), kako bi se uocile moguce individualne reakcije.

Prepoucen nacin upotrebe od strane nadležnih institucija RS može se razlikovati od preporucenog nacina upotrebe ruskog proizvodaca gde se doza navodi kao individualna, u zavisnosti od potreba pacijenta, pola, uzrasta, telesne težine i zdravstvene kondicije.

Pre upotrebe poželjno je konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Proizvod nije lek.

KONTRAINDIKACIJE: Kontraindikacije nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti.

UPOZORENJA: Ne koristiti u slucaju preosetljivosti na komponentu proizvoda, u toku trudnoce i dojenja.

ISPITIVANJE: Proizvod je laboratorijski ispitan. Na osnovu dobijenih rezultata laboratorijskog ispitivanja Instituta za javno zdravlje Republike Srbije i strucnog Mišljenja Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane, Zakonom o sanitarnom nadzoru, Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti dijetetskih proizvoda I odgovarajucim podzakonskim aktima, proizvod ispunjava uslove propisane navedenim zakonskim propisima. U skladu sa zakonskim propisima Republike Srbije, na pakovanju proizvoda su oznacene informacije kranjem korisniku navedene od strane Farmaceutskog fakulteta u Beogradu. Upotrebu tableta FITOREN odobrilo je Ministarstvo zdravlja Republike Srbije kao dodatak ishrani, rešenjem br. 9922/2016 od 02.12.2016. godine.

ROK TRAJANJA: Utisnut na ambalaži.

NAČIN ČUVANJA: Proizvod cuvati zatvoren, u originalnom pakovanju na suvom i tamnom mestu i sobnoj temperaturi, izvan domašaja dece.

Poreklo proizvoda: Proizvedeno i uvezeno iz Rusije.

Proizvođač: Farmaceutska kompanija „Art Lajf“, Tomsk, Ruska Federacija.

Uvoznik i distributer za Srbiju: RuLek RBF doo, Mirijevski bulevar 7 d, Beograd, Srbija.