Fitoslim

1.290 рсд

FITOSLIM – Pomaže u regulisanju telesne težine.
Podstiče metabolizam na ubrzan rad vezujuci i izbacujuci nagomilane štetne materije. Fitocaj deluje na ubrzanje i poboljšanje metabolizma, regulisanje masti u organizmu.

Категорије: ,

Оpis

FITOSLIM – Pomaže u regulisanju telesne težine.
Podstiče metabolizam na ubrzan rad vezujuci i izbacujuci nagomilane štetne materije. Fitocaj deluje na ubrzanje i poboljšanje metabolizma, regulisanje masti u organizmu.

INFORMACIJE ZA SPECIJALISTE

Uloga lekovitog bilja u terapiji kod problema vezanih za poremecaje metabolickih procesa odavno je veoma dobro poznata. U svakodnevnom životu termin metabolizam se cesto pominje u vezi sa bolestima endokrinog sistema. Metabolizam kao proces ima mnogo širi znacaj. Pravilan metabolizam znaci pravilno odvijanje svih važnih procesa u organizmu. Posledice metabolickih poremecaja mogu biti razlicite. Jedna od njih je prekomerna telesna težina.
Višak telesne težine nije prirodno stanje. Osobe sa viškom kilograma automatski pripadaju rizicnoj grupi i sklone su oboljenjima srca i krvnih sudova, zglobova, visokog krvnog pritiska, dijabetesa, depresije.
Nažalost, strucnjaci tvrde da se u sadašnje vreme usled prekomernog stresa, konzumiranja „brze hrane“ i gaziranih napitaka, gojaznost proširila poput epidemije. Pokušaji da se ovaj problem reši raznim dijetama za smanjenje telesne težine cesto se ne završavaju uspešno. Najcešce se telesna masa koja se u pocetku smanjila (obicno kao posledica eliminisanja viška vode iz organizma) vraca u istoj meri. Ova pojava takode je u vezi sa cinjenicom da se korekcija telesne težine u vecini slucajeva odnosi na zabranu upotrebe odredene vrste hrane. Takav redukovan nacin ishrane dovodi do pojave konstantnog osecaja gladi, što predstavlja snažan psihološki pritisak.
Redukovanje ishrane dovodi do smanjenja unosa nezamenljivih hranljivih materija u organizam (vitamina, mikro i
makroelemenata), što dovodi do opadanja radne sposobnosti, remeti rad osnovnih sistema i organa i za posledicu može da ima trajni poremecaj metabolizma.
Energetske materije iz hrane se ne iskorišcavaju na pravilan nacin i organizam pocinje da stvara masne naslage u vidu zaliha.U cilju postizanja trajnog rešenja neophodno je:

1. Regulisati poremecenu ravnotežu izmedu potrošnje energije i kolicine energije koja se unosi hranom;
2. Formirati ispravne navike u ishrani;
3. Otkloniti faktor stresa koji nastaje usled redukcije ishrane.

Za vreme korišcenja fitokompleksa poželjno je uvodenje odgovarajuce fizicke aktivnosti. Preporuka je da se jednom nedeljno uvede «posni dan» kada se konzumira samo sveže voce i povrce, salate i jezgricasti plodovi (ukoliko ne postoje zdravstvene prepreke za upotrebu takvih namirnica), a ostalim danima poslednji obrok završiti do 18 casova, nakon cega je dozvoljen unos jogurta, voca i povrca.
Preporucen je i dnevni unos ciste negazirane vode po formuli 30 ml na svaki kilogram telesne težine.
Fitokompleks FITOSLIM pruža dodatnu pomoc organizmu u regulaciji metabolickih procesa i vrši odlicnu detoksikaciju organa cija je funkcija preopterecena metabolickim poremecajem, što je od posebnog znacaja kod osoba sa prekomernom telesnom težinom.
Efikasnost fitocaja FITOSLIM, testirana je u medicinskom fitocentaru „Alfit“ pod rukovodstvom dr sci. med. Sergeja Valerijevica Korepanova, onkologa, profesora Altajskog medicinskog univerziteta, autora nekoliko monografija o endemskom lekovitom bilju Altaja i Rusije. U sastav fitokompleksa FITOSLIM ulazi pretežno samoniklo bilje iz sibirske i altajske regije.
SASTAV: seme lana, kora krušine, kukuruzna svila, medvede grožde, vrbovica.

NAČIN DELOVANJA RUSKOG FITOČAJA FITOSLIM?

Fitokompleks FITOSLIM poseduje izrazita detoksikaciona svojstva, poboljšava rad organa za varenje, rad endokrinog sistema, a sinergetsko delovanje svih komponenata pokazuje dobar ucinak u smislu regulisanja metabolickih procesa u širokom smislu.

Seme lana je izvanredan detoksikans, koji deluje odlicno, cisti jetru i creva, smanjuje apsorpciju masti, poboljšava stanje krvnih sudova, a uz sve to poseduje sposobnost smanjivanja apietita i potrebe za hranom.

Kora krušine cisti tanko i debelo crevo stimulišuci rad istih, vraca funkcionalnost crevnom traktu. Deluje kao blag laksativ, smanjuje apsorpciju masti u crevima.

Kukuruzna svila je izvanredno sredstvo regulacije rada bubrega, otklanja upalne procese, deluje kao blag laksativ, reguliše zadržavanje vode u organizmu. Ima blago diureticko svojstvo.

Medvede grožde ispoljava blago diuretsko svojstvo, cisti urinarni sistem, bubrege kao i želudacno-crevni trakt; ima antiupalno delovanje i poboljšava iskorišcavanje hranljivih materija u organizmu.

Vrbovica deluje na ubrzanje i poboljšanje metabolizma masti u organizmu.

KADA SE PRIMENJUJE I KOME JE NAMENJEN RUSKI FITOČAJ FITOSLIM?

U medicinskom fitocentru Alfit, Barnaul, ruski fitočaj FITOSLIM se preporucuje od strane lekara koji boluju od:

  • gojaznosti;
  • bulimije (povecanog apetita);
  • potrebe za cišcenjem i detoksikacijom organizma;
  • preventivno delovanje u smislu pojave poremecaja metabolizma.

Fitočaj FITOSLIM se može kombinovati sa svim lekovima i hranom.

NAZIV PROIZVODA: FITOSLIM ruski fitočaj.
Neto kolicina: 30 briketa (60 gr).

KAKO PRAVILNO KORISTITI RUSKI FITOČAJ FITOSLIM?

Način pripreme: 1-2 briketa preliti sa 1 šoljom vruce vode i ostaviti da odstoji 10-20 minuta. Uzimati 3 puta dnevno pola sata pre jela, po potrebi i cešce (tokom dana). Dužina korišcenja se odreduje individualno. Pogodno za kontinuiranu upotrebu uz pauzu od 7 dana na svakih 30 dana.

NAPOMENE: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (cajevi, tinkture, melemi itd.) poželjno je upotrebiti manju dozu (1/4 od preporucene), kako bi se uocile moguce individualne reakcije. Pre upotrebe poželjno je konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom. Pre upotrebe procitati uputstvo. Proizvod nije lek.
KONTRAINDIKACIJE: Kontraindikacije nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti.
ROK TRAJANJA: Tri godine od datuma utisnutog na ambalaži.
NAČIN ČUVANJA: Proizvod cuvati zatvoren, u originalnom pakovanju na tamnom mestu i sobnoj temperaturi, izvan domašaja dece.

-Proizvod je laboratorijski ispitan.
-Na osnovu dobijenih rezultata laboratorijskog ispitivanja i strucnog razmatranja, u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane,
-Zakonom o zdravstvenoj ispravnosti životnih namirnica i predmeta opšte upotrebe i odgovarajucim podzakonskim aktima, proizvod ispunjava uslove propisane navedenim zakonskim aktima i bezbedan je za upotrebu.

POREKLO PROIZVODA: Proizvedeno i uvezeno iz Rusije.
Proizvođač: Farmaceutska fabrika Galen, ul. Matrosova 13, Barnaul 656011, Ruska Federacija.
Uvoznik i distributer za Srbiju: RuLek RBF doo, Mirijevski bulevar 7d, Beograd, Srbija.