GastroKomfort

2.206 рсд

GastroKomfort – Za normalno funkcionisanje želuca i creva.
Dijetetski proizvod Gastrokomfort je fitokompleks u udobnom obliku kapsula (dijetetski proizvod), koji doprinosi boljem varenju i funkcionisanju želuca i creva. Može da se kombinuje sa ostalim lekovitim biljem, cajevima i lekovima.
Recepturu je osmislio ruski doktor fitoterapeut, onkolog, ginekolog Korepanov Sergej Valerjevic. Lekovito delovanje fitokomleksa Gastrokomfort je istraženo u ruskom fitocentru „Alfit“, Barnaul, Altajski kraj, Rusija, gde se Gastrokomfort aktivno primenjuje u lekarskoj praksi vec dvadesEt godina.
Napredna tehnologija prerade lekovitog bilja omogucuje značajno veću efikasnost u odnosu na klasičnu primenu fitočajeva.

Нема на залихама

Категорије: ,

Оpis

GastroKomfort – Za normalno funkcionisanje želuca i creva.
Dijetetski proizvod Gastrokomfort je fitokompleks u udobnom obliku kapsula (dijetetski proizvod), koji doprinosi boljem varenju i funkcionisanju želuca i creva. Može da se kombinuje sa ostalim lekovitim biljem, cajevima i lekovima.
Recepturu je osmislio ruski doktor fitoterapeut, onkolog, ginekolog Korepanov Sergej Valerjevic. Lekovito delovanje fitokomleksa Gastrokomfort je istraženo u ruskom fitocentru „Alfit“, Barnaul, Altajski kraj, Rusija, gde se Gastrokomfort aktivno primenjuje u lekarskoj praksi vec dvadesEt godina.
Napredna tehnologija prerade lekovitog bilja omogucuje značajno veću efikasnost u odnosu na klasičnu primenu fitočajeva.

INFORMACIJE ZA SPECIJALISTE

Dijetetski proizvod GastroKomfort je fitokompleks u kapsuliranom obliku doprinosi boljem varenju i funkcionisanju želuca i creva.
Fitokompleks GASTROKOMFORT osmislila je grupa lekara altajskog fitocentra Alfit iz Barnaula na celu sa dr sci. med. Sergejem Valerijevicem Korepanovim onkologom, profesorom Altajskog medicinskog univerziteta. Dr Korepanov je autor nekoliko monografija o lekovitom bilju Altaja i Rusije, i poslednjih trideset godina rikovodi fitocentrom u Barnaulu.

GastroKomfort se aktivno primenjuje u lekarskoj praksi vec dvadeset godina.

Napredna tehnologija prerade lekovitog bilja omogucuje znacajno vecu efikasnost u odnosu na klasicnu primenu fitocajeva.

SASTAV: kim, mirodija, komorac, kamilica, korijander.

NAČIN DELOVANJA GASTROKOMFORT-a:

Opšta efikasnost fitokompleksa se objašnjava sinergetskim delovanjem lekovitog bilja koje ulazi u njegov sastav, visokim kvalitetom izvornih biljnih sirovina (samoniklo bilje regije Altajskih planina) kao i samim postupkom obrade lekovitog bilja koje podrazumeva korišcenje savremenih naprednih metoda.

Kim stimuliše varenje, povecava sekretornu i motoricku aktivnost želuca, povecava sekreciju žuci. Glavno svojstvo je spazmoliticko (umanjuje i eliminiše spazam) dejstvo na glatke mišice gastrointestinalnog trakta.

Mirodija se koristi kod bolesti gastrointestinalnog trakta kao spazmoliticko (umanjuje i eliminiše spazam), karminativno (ublažava stomacne grceve) i analgetsko (umanjuje bol) sredstvo zbog visokog sadržaja etericnog ulja.

Kamilica ima spazmoliticko (umanjuje i eliminiše spazam), protivupalno, antisepticko, sedativno i blago analgetsko (umanjuje bol) dejstvo. Jaca sekreciju žuci, smanjuje proces fermentacije, ublažava grceve creva.

Komorac povecava sekreciju digestivnih žlezda, ima holereticko (poboljšava lucenje žuci), spazmoliticko (umanjuje i eliminiše spazam) i diuretsko dejstvo, reguliše motoricku aktivnost creva. Ima ekspektorantno, antimikrobno i spazmoliticko dejstvo.

Korijander ima holereticki (poboljšava lucenje žuci), antihemoroidalni, analgeticki (umanjuje bol), antisepticki efekat, pojacava sekreciju žlezda digestivnog trakta. Uocen je antimikrobni, umirujuci efekat.

KADA SE PRIMENJUJE I KOME JE NAMENJEN GASTROKOMFORT

Fitokompleks GastroKomfort stimuliše varenje, ublažava nadimanje i pomaže kod grceva u stomaku. Poseduje analgeticka (umanjuje bol), antisepticka (dezinfikaciona) i spalmoliticka svojstva (umanjuje grceve).

Kao pomoćnu ili osnovnu terapiju lekar ili farmaceut može preporučiti GastroKomfort u sledećim stanjima:

 • oboljenja gastrointestinalnog trakta, pracena grcevima creva;
 • meteorizam;
 • poremecaj sekrecije žuci;
 • za poboljšanje procesa varenja;
 • odsustvo apetita;
 • anoreksija;
 • kaheksija (gubitak masnog tkiva i skeletnih mišica);
 • dodatno sredstvo regulacije stolice(koristi se kao regulator funkcija creva i kod zatvora i kod proliva);
 • kandide;
 • heliko bakterija;
 • disbakterioze creva;
 • gastritis;
 • duodenitis;
 • enterokolitis;
 • čir na želucu i dvanaestopalacnom crevu u periodu remisije.

Gitokompleks GastroKomfort može da se kombinuje sa ostalim lekovitim biljem, cajevima i lekovima.

NAZIV PROIZVODA: GastroKomfort, kapsule. Dijeteski proizvod-dodatak ishrani.
Neto količina: 90 kapsula (48,24 gr).

KAKO SE PRAVILNO KORISTI GASTROKOMFORT

Način upotrebe: 2 kapsule 2-3 puta dnevno, 30 minuta pre jela.
Napomene: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (cajevi, tincture, melemi itd.) poželjno je upotrebiti manju dozu (1/4 od preporucene), kako bi se uocile moguce indivualne reakcije.
Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsne ishranu.

Pre upotrebe obavezno procitati uputstvo. Preporucen nacin upotrebe od strane nadležnih institucija RS može se razlikovati od preporucenog nacina upotrebe Ruskog proizvodaca gde se doza navodi kao individualna, u zavisnosti od potreba pacijenta, pola, uzrasta, telesne težine I zdravrsvene kondicije. Pre upotrebe poželjno je konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom. Proizvod nije lek.

Alergen info: Proizvod može sadržati propolis i drugo lekovito bilje u tragovima.

Upozorenja: Proizvod je namenjen odraslim osobama. Proizvod se ne sme koristiti u slucaju preosetljivosti na bilo koji sastojak proizvoda. Moguca pojavaalergijskih reakcija. Ne preporucuje se primena kod dece mlade od 12 godina, kao i tokom trudnoce i dojenja.

Kontraindikacije: Nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti na neke od komponenata proizvoda.

Rok trajanja: 2 godine, od datuma utisnutog na ambalaži.

Način čuvanja: Proizvod cuvati zatvoren, u originalnom pakovanju, na tamnom mestu I sobnoj temperature, izvan domašaja dece.

ISPITIVANJE: Proizvod je laboratorijski ispitan. Na osnovu dobijenih rezultata laboratorijskog ispitivanja Instituta za javno zdravlje Republike Srbije i strucnog mišljenja Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane, Zakona o sanitarnom nadzoru, Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti dijetetskih proizvoda i odgovarajucim podzakonskim aktima, proizvod ispunjava uslove propisane navedenim zakonskim propisima. U skladu sa zakonskim propisima Republike Srbije, na pakovanju proizvoda su oznacene informacije namenjene krajnjem korisniku navedene od strane Farmaceutskog fakulteta u Beogradu.
Upotrebu kapsula GASTROKOMFORT je odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije kao dodatak ishrani, rešenjem br. 14357/2019 od 06.05.2019. godine.

Poreklo proizvoda: Proizvedeno i uvezeno iz Rusije.

Proizvođač: Farmaceutska fabrika Galen, ul. Matrosova 13, Barnaul 656011, Ruska Federacija.

Uvoznik i distributer za Srbiju: RuLek RBF doo, Mirijevski bulevar 7 d, Beograd, Srbija.