Hepaton 2

2.880 рсд

HEPATON 2 – poboljšava funkciju jetre.
Zaštita i regeneracija celija jetre, poboljšanje funkcija

Hepaton 2 (Gepaton – 2) potpomaže normalizaciju detoksifikacione funkcije jetre (poboljšava sistem odbrane organizma od slobodnih radikala i dr) kao i svih funkcija jetre koje su vezane za sintetisanje organizmu neophodnih supstanci koje služe za regulisanje prometa belancevina, ugljenih hidrata, vitamina i minerala.

Нема на залихама

Категорија:

Оpis

HEPATON 2 – poboljšava funkciju jetre.
Zaštita i regeneracija celija jetre, poboljšanje funkcija

Hepaton 2 (Gepaton – 2) potpomaže normalizaciju detoksifikacione funkcije jetre (poboljšava sistem odbrane organizma od slobodnih radikala i dr) kao i svih funkcija jetre koje su vezane za sintetisanje organizmu neophodnih supstanci koje služe za regulisanje prometa belancevina, ugljenih hidrata, vitamina i minerala.

INFORMACIJE ZA SPECIJALISTE

Značaj i ulogu jetre nemoguce je preceniti. „Glavna hemijska laboratorija” našeg organizma odgovorna je za filtraciju krvi, kao I eliminaciju toksina.Ima važnu ulogu u regulaciji krvnog pritiska I nivoa šecera. Ucestvuje u radu endokrinog sistema.S obzirom na posao koji konstatno obavlja, zdravlju jetre treba posvetiti posebnu pažnju.

Jetra ima fantasticnu sposobnost regeneracije zbog svoje izvanredne uloge u organizmu. Istovremeno to ne znaci da zdravlju I funkciji jetre ne treba pokloniti pažnju, vec samo dokazuje njen znacaj.

U današnje vreme, u hepatologiji se sve više koriste supstance koji deluju antioksidantno i citoprotektorno, a ciju osnovu cini lekovito bilje zbog svoje netoksicnosti I odsustva neželjenih efekata.

U sastav fitokompleksa HEPATON-2 ulaze biljne komponente koje imaju detoksifikaciona, antioksidantna, hepatoprotektorna, protivupalna, citoprotektorna svojstva.

Aktivni sastojci: 1 tableta od 0,5 gr sadrži:

Cvekla, vitamin C, B3, B5,E, B1, B6, B2, D3, B12, folna kiselina, biotin, smilje (cvet), ckalj (seme), zlatni zvincic (koren), L-metionin, L-cistein, L-glutaminska kiselina, lecithin, povratic (cvet), kantarion (herba), nana (list), maslacak (koren), hajducka trava, glutation, a-lipoleinska kiselina, cicak (koren, šipurak (plod).

NAČIN DELOVANJA HEPATON-2 TABLETA:

Fitokompleks ciji prirodni kompleks u kombinaciji sa savremenim tehnologijama ekstrakcije ispoljava klinicki dokazanu efikasnost.

Utice na detoksifikacione funkcije jetre kao i svih funkcija jetre koje su vezane za sintetisanje organizmu neophodnih supstanci koji služe za regulisanje protoka belancevina, ugljenih hidrata, vitamina i minerala.

Uvid u relevantnu literature pokazuje da se koren zlatnog zvincica uspešno koristi kod tretmana masne jetre, pocetnih faza ciroze jetre, kod oboljenja žucnih puteva kod tretmana hepatitisa B.

Smilje i prorašljika deluju antiupalno, antisepticki, regenerativno, pojacavaju sekretornu funkciju žuci, jetre i želuca.

Cicak ima sposobnost da regenerativno utice na celije jetre i štiti ih od oštecenja.

Maslacak utice na poboljšanje varenja i održavanje optimalnog nivoa kalijuma (što može uticati na regulaciju krvnog pritiska I nivoa šecera u krvi).

Ekstrakti lekovitog bilja, kompleks aminokiselina i vitamina koji ulaze u sastav cine jedinstvenu formula koja štiti, potpomaže i regeneriše jetru.

KADA SE PRIMENJUJE I KOME JE NAMENJEN HEPATON-2?

Lekar ili farmaceut može preporuciti HEPATON-2 u sledecim stanjima:

 • kao pomocno sredstvo pri lecenju hronicnih bolesti jetre;
 • kao sredstvo za detoksikaciju jetre;
 • hronicni holicistitis;
 • virusna oboljenja jetre;
 • oboljenja žucne kese i žucnih puteva;
 • kao sredstvo koje normalizuje lucenje žuci;
 • radio i hemioterapije;
 • povišenog krvnog pritiska;
 • proširenih vena i hemoroida;
 • steatoze (masne jetre);
 • povišenih triglicerida i holesterola u krvi;
 • kod dijabetesa tipa I i II;
 • kod kožnih oboljenja razlicite etiologije;
 • kompleksne terapije drugih oboljenja gde je neophodna podrška rada I funkcije jetre;
 • povišenog krvnog pritiska (kod slucajeva kada je neophodno regulisati rad jetre ili gustinu krvi).

HEPATON-2 može da se kombinuje sa svim lekovima I hranom.

Pogodno za kontinuiranu upotrebu.

SERTIFIKATI: HACCAP, ISO, GMP, HALAL.

NAZIV PROIZVODA: HEPATON-2 tablete.

Neto količina: 90 tableta.

KAKO PRAVILNO KORISTITI HEPATON-2?

Način upotrebe: 2 tablete 2-3 puta dnevno, uz obrok. Preporucen nacin upotrebe od strane nadležnih institucija RS može se razlikovati od preporucenog nacina upotrebe ruskog proizvodaca gde se doza navodi kao individualna, u zavisnosti od potreba pacijenta, pola, uzrasta, telesne težine i zdravstvene kondicije. Pre upotrebe poželjno je konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom. Proizvod nije lek.

Kontraindikacije: Kontraindikacije nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti.

UPOZORENJA: Ne koristiti u slucaju preosetljivosti na pojedine komponente proizvoda, u toku trudnoce i dojenja.

Rok trajanja: Utisnut na ambalaži.

NAČIN ČUVANJA: Proizvod cuvati zatvoren, u originalnom pakovanju na suvom i tamnom mestu i sobnoj temperature, izvan domašaja dece.

ISPITIVANJE: Proizvod je laboratorijski ispitan. Na osnovu dobijenih rezultata laboratorijskog ispitivanja Instituta za javno zdravlje Republike Srbije i strucnog mišljenja Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane, Zakona o sanitarnom nadzoru, Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti dijetetskih proizvoda i odgovarajucim podzakonskim aktima, proizvod ispunjava uslove propisane navedenim zakonskim propisima. U skladu sa zakonskim propisima Republike Srbije, na pakovanju proizvoda su oznacene informacije namenjene krajnjem korisniku navedene od strane Farmaceutskog fakulteta u Beogradu.
Upotrebu kapsula HEPATON-2 je odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije kao dodatak ishrani, rešenjem br. 9924/2016 od 06.12.2016. godine.

Poreklo proizvoda: Proizvedeno i uvezeno iz Rusije.

Proizvođač: Farmaceutska kompanija “Art Lajf”, Tomsk, Ruska Federacija.

Uvoznik i distributer za Srbiju: RuLek RBF doo, Mirijevski bulevar 7 d, Beograd, Srbija.