Imunorm

1.160 рсд

IMUNORM – Imunostimulans
Imuni sistem je komplikovan sistem odbrane organizma od svih patoloških uzrocnika koji mogu da dospeju iz spoljašnje sredine.

U Altajskom fitocentru „Alfit“, koji se nalazi u gradu Barnaul, administrativnom centru ove oblasti, napravljena je posebna mešavina endemskog bilja koja se u vidu caja koristi za jacanje imunološkog odgovora organizma.

Категорије: ,

Оpis

IMUNORM – Imunostimulans
Imuni sistem je komplikovan sistem odbrane organizma od svih patoloških uzrocnika koji mogu da dospeju iz spoljašnje sredine.

U Altajskom fitocentru „Alfit“, koji se nalazi u gradu Barnaul, administrativnom centru ove oblasti, napravljena je posebna mešavina endemskog bilja koja se u vidu caja koristi za jacanje imunološkog odgovora organizma.

INFORMACIJE ZA SPECIJALISTE

Imuni sistem je složeni sistem odbrane organizma od svih patoloških uzrocnika koji mogu da dospeju iz spoljašnje sredine. Slabljenje ovog odbrambenog mehanizma nije neobicna pojava i moguce ga je tretirati i vratiti u normalno stanje.
Fitokompleks Imunorm osmislila je grupa lekara altajskog fitocentra Alfit iz Barnaula na celu sa dr sci. med. Sergejem Valerijevicem Korepanovim onkologom, profesorom Altajskog medicinskog univerziteta. Dr Korepanov je autor nekoliko monografija o lekovitom bilju Altaja i Rusije, i poslednjih trideset godina rukovodi fitocentrom u Barnaulu.
Lekovitost bilja iz ekološke zone Altaja i Sibira potpomognuta naucnim saznanjima i tehnološkim dostignucima, predstavlja uspešan model kojim se rešavaju specificne zdravstvene tegobe pacijenata. U naprednom tehnološkom smislu, primenjuje se ultrazvucna ekstrakcija lekovitog bilja, cijom se primenom povecava procenat lekovitih i aktivnih supstanci. Efikasnost upotrebe Imunorm fitokompleksa u praksi je potvrdena u regionaliom klinickom centru u Barnaulu.
Lekovito bilje koje ulazi u fitokompleks IMUNORM od davnina je poznato po svojim izvanrednim imunomodulirajucim svojstvima.Klasicna, i savremena farmaceutska industrija aktivno koriste ove biljke u korigovanju svih stanja povezanih sa manjkom sposobnosti imunološkog sistema. Fitokompleks Imunorm je uveden u svakodnevnu praksu korišcenja za pacijente medicinskog centra „Alfit“ pre 15 godina.

SASTAV: zlatni koren, virak, badan, levzeja, šipurak, kopriva.

Altajsko bilje koje ulazi u sastav fitokompleksa Imunorm, pretežno je samoniklo i slobodno od kontaminacije herbicidima i pesticidima.

NAČIN DELOVANJA RUSKOG FITOČAJA IMUNORM:

Zlatni koren (Radiola rosea) je bogata glikozidima, koji pozitivno uticu na rad srca,smiruju nervni sistem, a imaju i diureticka svojstva. Flavanoidi u sastavu Zlatnog korena su korisni za kardiovaskularni sistem, jacaju zidove krvnih sudova i poboljšavaju njihovu elasticnost. Veruje se da medvedi nakon zimske hibernacije vole da se hrane ovim korenom zato što time brzo nadohnaduju izgubljenu energiju i time podsticu razne metabolicke procese.

Levzeja ili koren marala t.j. jelen trava ima široko primenu u slucajevima iscrpljenosti, velikog umora, lošeg raspoloženja, odsustva elana, glavobolje, lošeg sna, smanjenog apetita, smanjene polne aktivnosti, cestih respiratornih i virusnih oboljenja.

Virak poseduje izraženu antiupalnu aktivnost, ispoljava medicinski dokazano regenerativno delovanje na organizam. Nezamenljiv je u periodima oporavka nakon bolesti.

Šipurak poboljšava i stimuliše procese razmene materija u organizmu, potpomaže sintezu hormona, poseduje poznata antiupalna svojstva, nezamenljiv je izvor vitamina. Surovi klimatski uslovi u kojima šipurak raste na Altaju, cine da njegov plod bude i do 300% bogatiji aktivnim biološkim materijama uporedenju sa vrstama koje su odgajane u južnijim predelima.

Badan je još jedna altajska biljka poznata u medicini. Dokazana su njena antiupalna i antimikrobna svojstva, kao i sposobnost da ojaca zidove krvnih sudova.

Kopriva je poznata kao lekovita biljka u mnogim tradicionalnim mešavinama, ispoljava antiupalna i antisepticka svojstva. Izvanredno deluje na anemicna stanja. Preporucuje se za jacanje ženskog reproduktivnog sistema, protiv anemije, za zaustavljanje krvarenja, a primenom spolja pospešuje proces zarastanja rana.

KADA SE PRIMENJUJE I KOME JE NAMENJEN RUSKI FITOČAJ IMUNORM?

U medicinskom centru „Alfit“ u Barnaulu, lekari preporucuju pacijentima ruski fitocaj Imunorm kao osnovno i pomocno sredstvo u slucajevima:

• Virusne infekcije (ukljucujuci koronovirusne infekcije);
• Bakterijske infekcije;
• Pad imuniteta izazvan stresom, psihickim ili fizickim naporom;
• Cesta komplikovana oboljenja respiratornog (disajnog) sistema u akutnom i hronicnom stadijumu;
• Hronicna oboljenja respiratornog sistema u periodu remisije;
• Promene imunog sistema u pubertetu;
• Hronicni upalni procesi urogenitalnog sistema kod žena i muškaraca;
• Smanjena funkcija žlezda sa unutrašnjim lucenjem;
• Preuranjeni klimaks;
• Opasnost od razvoja onkoloških oboljenja.

Ruski fitocaj Imunorm može da se kombinuje sa drugim lekovitim biljem, cajevima i lekovima.

NAZIV PROIZVODA: IMUNORM, ruski fitocaj.
Neto težina: 60 gr (jedan briket sadrži 2 gr).

KAKO SE PRAVILNO KORISTI RUSKI FITOČAJ IMUNORM?

Način upotrebe: 1 briket preliti sa šoljom vruce vode i ostaviti da odstoji 5-10 minuta. Uzimati 2-4 caše caja dnevno u zavisnosti od individualnih potreba, nezavisno od unošenja hrane. U slucaju potrebe period kontinuirane upotrebe se može produžiti. Pogodno za kontinuiranu upotrebu.
Ruski proizvodac upotrebu ovog fitokompleksa navodi kao individualnu, u zavisnosti od potreba pacijenta, pola, uzrasta, telesne težine i zdravstvene kondicije. Za minimalni period korišcenja navodi se primena ovog fitokompleksa u trajanju od 3 meseca, više puta godišnje. Period upotrebe se može produžiti ukoliko postoji potreba.

NAPOMENE: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (cajevi, tinkture, melemi itd.) poželjno je upotrebiti manju dozu (1/4 od preporucene), kako bi se uocile moguce individualne reakcije. Osobe sklone alergijskim reakcijama moraju da obrate posebnu pažnju. Proizvod nije lek.

KONTRAINDIKACIJE: Kontraindikacije nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti na neke od komponenata biljaka. Pre upotrebe, tudnicama i dojiljama potrebna je konsultacija sa lekarom.

UPOZORENJA: Ne koristiti u slucaju preosetljivosti na komponente proizvoda, u toku trudnoce i dojenja.

ROK TRAJANJA: Tri godine od datuma utisnutog na ambalaži.

NAČIN ČUVANJA: Proizvod cuvati zatvoren, u originalnom pakovanju na tamnom mestu i sobnoj temperaturi, izvan domašaja dece.

ISPITIVANJE: Proizvod je laboratorijski ispitan. Na osnovu dobijenih rezultata laboratorijskog ispitivanja i strucnog mišljenja, u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane, Zakonom o zdravstvenoj ispravnosti životnih namirnica i predmeta opšte upotrebe i odgovarajucim podzakonskim aktima, proizvod ispunjava uslove propisane navedenim zakonskim aktima i bezbedan je za upotrebu.

POREKLO PROIZVODA: Proizvedeno i uvezeno iz Rusije.
Proizvođač: Farmaceutska fabrika Galen, ul. Matrosova 13, Barnaul 656011, Ruska Federacija.
Uvoznik i distributer za Srbiju: RuLek RBF doo, Mirijevski bulevar 7d, Beograd, Srbija.