Ivan Čaj

489 рсд

Ivan čaj – kiprej – Tradiciononalni ruski caj za sve prilike.
Originalni ruski caj koji se dobija od listova samonikle lekovite biljke je jedan od najpopularnijih sredstava u ruskoj tradicionalnoj medicini jednostavna, ali vrlo korisna biljka kiprej (Epilobium anguistifolium), u narodu poznata kao Ruski Ivan caj.

Korišcenjem najsavremenijih metoda fermentacije i obrade ocuvani su ukus, miris i sva lekovita svojstva kipreja. Posebna selekcija ovog caja, može umirujuce delovati na vaše telo, krv, ublažiti upale i alergije, ali i pomoci u problemima sa varenjem i urinarnim traktom.

Нема на залихама

Категорије: ,

Оpis

Ivan čaj – kiprej – Tradiciononalni ruski caj za sve prilike.
Originalni ruski caj koji se dobija od listova samonikle lekovite biljke je jedan od najpopularnijih sredstava u ruskoj tradicionalnoj medicini jednostavna, ali vrlo korisna biljka kiprej (Epilobium anguistifolium), u narodu poznata kao Ruski Ivan caj.

Korišcenjem najsavremenijih metoda fermentacije i obrade ocuvani su ukus, miris i sva lekovita svojstva kipreja. Posebna selekcija ovog caja, može umirujuce delovati na vaše telo, krv, ublažiti upale i alergije, ali i pomoci u problemima sa varenjem i urinarnim traktom.

INFORMACIJE ZA SPECIJALISTE

Originalni ruski caj – ivan caj dobija se fermentacijom listova samonikle lekovite biljke Epilobium anguistifolium. Jedan je od najpopularnijih napitaka u ruskoj tradicionalnoj medicini. Jednostavna, ali vrlo korisna biljka u narodu poznata kao Ruski Ivan caj (Epilobium anguistifolium), u strucnoj literaturi cešce se spominje pod nazivom kiprej.
Zbog širokog spektra delovanja i prijatnog ukusa Ivan caj u narodu dobio je i još jedno ime: Bogorodicna trava.

Pravilnim nacinom prikupljanja caja iz prirode i visokotehnološkom obradom omogucava se ocuvanje ukusa, mirisa i svih lekovitih svojstva Ivan caja.

Pažljiv odnos prema odabiru samonikle biljke iz netaknute prirode Altajskog kraja vodi ka stvaranju peoizvoda premium kvaliteta.

Prema mišljenje tradiciononalne medicine ova biljka deluje umirujuce na organizam, cisti krv, ublažava upale i alergije, ali i pomaže kod problema koji su povezani sa radom za varenje i urinarnog trakta.

Poznato je umirujuce delovanje ivan caja na centralni nervni sistem koje je po svojoj efikasnosti neznacajno slabije od delovanja valerijane. Ovo svojstvo omogucava njegovu primenu kod napetosti, anksioznosti i kod razlicitih vrsta neuroza. Ima izraženo antispazmoliticko delovanje. Koristi se i kod glavobolje i nesanice.

Dugatrajnom primenom u narodnoj medicini poznato je i blagotvorno delovanje na prostatu kao i urinarni sistem muškarca, smanjivanje upalnih procesa i povecanje „snage muškarca“.

Blagotvorno i nežno delovanje, kao i potpuna netoksicnost dozvoljavaju dugotrajnu primenu ove vrste bilja.

Ivan čaj je biljka koja je široko rasprostranjena na teritoriji cele Rusije, ali je posebno popularno kozumiranje caja od ove biljke kao deo svakodnevnice u Azijskom delu Rusije: Ural, Altaj, Sibir i Daleki Istok.

Ivan čaj – kiprej cini stablo koje je nerazgranato, golo, uspravno. Lancelasti listovi dužine 10-15 cm , širine 1-2 cm (najviše do 4 cm). Cvetovi su sakupljeni u dugacke grozdaste cvasti. Biljka je rasprostranjena po celoj Severnoj polulopti u Aziji, Evropi i Severnoj Americi. Na teritoriji Rusije raste u cetinarskim šumama evropskog dela zemlje i u Sibiru. Raste na šumskim proplancima od nizina do subalpskog i alpskog pojasa. Voli sveža, hranljiva, bogata nitratima zemljišta. Kao lekovita sirovina se koristi nadzemni deo biljke. MLadi listovi ivan caja sadrže: tanina oko 20 mg u korenu, oko 10 mg do 15% sluzi biljna vlakna (celulozu) pektine, vitamin C (od 90 do 588 mg na 100 gr sirove trave, odnosno 5-6 puta više nego u citrusima), šecer, organske kiseline, pektin, flavonoide. Kiprej ne sadrži kofein.

Ivan čaj – kiprej sadrži flavonoide, tanine, fitosterole i beta sitosterole. Blagotvorno umirujuce deluje na organizam, ublažava upalne i alergijske reakcije i ima izraženo spazmoliticko delovanje. U savremenoj medicini Ivan caj se aktivno uvodi kao srestvo korekcije razlicitih patloških stanja organizma.

Aktivni sastojci: Ivan čaj – kiprej- (Epilobium anguistifolium) list.

KADA SE PRIMENJUJU I KOME JE NAMENJEN RUSKI FITOČAJ IVAN ČAJ?

U medicinskom fitocentru Alfit u Barnaulu, lekari preporucuju IVAN ČAJ u slucajevima:

– bolesti gastrointestinalnog trakta (ukljujucujuci cir na želucu i crevima, nadustost, loše varenje, diareje);
– infekcija i upalnih procesa u organizmu;
– alergija i alaregijskih reakcija;
– virusnih oboljenja razlicite lokacije;
– poremecaja rada nervnog sistema: neuroze, nesanice, glavobolje, migrene, stresnih stanja i anksioznosti;
– regulacije rada muškog polnog sistema: prostatitisa i seksualne disfunkcije;
– potrebe podrške organizmu kod karcinomnih bolesnika;
– sredstvo opšteg jacanja organizma.

KAKO PRAVILNO KORISTITI RUSKI FITOCAJ IVAN ČAJ?

Način upotrebe: Kesicu caja preliti sa 200-250 ml vruce vode i ostaviti da odstoji 10-15 minuta. Ne sadrži kofein. Uobicajene dnevne kolicine su 2 do 4 šolje dnevno. Ivan caj nije lek tako da ne može doci do predoziranja.

Preporučena upotreba propisana od strane nadležnih institucija RS može se razlikovati od preporucene upotrebe propisane od strane proizvodaca.

Ruski proizvođač upotrebu ovog fitokompleksa navodi kao individualnu, u zavisnosti od potreba, pola, uzrasta, telesne težine, i zdravstvene kondicije.

RUSKI FITOČAJ IVAN ČAJ može da se kombinuje sa svim lekovima i hranom. Pogodno za kontinuiranu upotrebu.

NAZIV PROIZVODA: RUSKI FITOČAJ IVAN ČAJ.

Neto količina: 10 kesica po 2 gr.

KONTRAINDIKACIJE: Kontraindikacije nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti. Pre upotrebe, trudnicama i dojiljama potrebna je konsultacija sa lekarom.

NAPOMENE: Osobe sklone alergijskim reakcijama moraju da obrate posebnu pažnju.

ROK TRAJANJA: Tri godine od datuma utisnutog na ambalaži.
NAČIN ČUVANJA: Proizvod cuvati zatvoren, u originalnom pakovanju na tamnom mestu i sobnoj temperaturi, izvan domašaja dece.

ISPITIVANJE: Proizvod je laboratorijski ispitan.
Na osnovu dobijenih rezultata laboratorijskog ispitivanja i strucnog mišljenja, u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane, Zakonom o zdravstvenoj ispravnosti životnih namirnica i predmeta opšte upotrebe i odgovarajucim podzakonskim aktima, proizvod ispunjava uslove propisane navedenim zakonskim aktima i bezbedan je za upotrebu.

POREKLO PROIZVODA: Proizvedeno i uvezeno iz Rusije.
Proizvođač: Farmaceutska fabrika Galen, ul. Matrosova 13, Barnaul 656011, Ruska Federacija.
Uvoznik i distributer za Srbiju: RuLek RBF doo, Mirijevski bulevar 7d, Beograd, Srbija.