Kedrovo ulje sa propolisom

1.800 рсд

Za zaštitu organizma od virusa i patogenih bakterija

  • Štiti od virusnih infekcija
  • Ima izražen antivirusni efekat
  • Sprečava nastanak tumora

3g – 30 kapsula

Категорије: ,

Оpis

Kedrovo ulje sa propolisom, 100 ml Premium

Ulje sibirskog kedra obogaćeno propolisom (uljano-alkoholni ekstrakt) sadrži jedinstveni kompleks biološki aktivnih materija sa širokim spektrom korisnih svojstava.

 

Sadržaj propolisa u kedrovom ulju iznosi 7%, što je optimalna doza za prehrambeni proizvod, koja omogućava da se postigne maksimalni efekat po zdravlje. Smanjenje navedenog udela moglo bi se odraziti na efikasnost, a povećanje bi negativno uticalo na organe digestivnog trakta (naročito ukoliko su prisutna rasprostranjena oboljenja poput gastritisa ili čira).

 

Kedrovo ulje je dragocen prirodni proizvod koji ima dokazano lekovito dejstvo. Njegova najvažnija svojstva direktno su povezana sa prisustvom značajne količine vitamina E (više nego u maslinovom ulju), vitamina F i nezasićenih masnih kiselina (više nego u ribljem ulju), svih vitamina B grupe. Navedene komponente štite ćelije od uticaja slobodnih radikala, poboljšavaju cirkulaciju, snabdevaju tkiva kiseonikom i ubrzavaju procese obnavljanja ćelija. Osim toga, kedrovo ulje sadrži fitoncide – prirodne materije čije je dezinfekciono dejstvo pojačano antibakterijskim, antigljivičnim i antivirusnim svojstvima propolisa.

 

Propolis je jedinstvena prirodna antivirusna materija koju pčele proizvode od biljnih smola, voska, polena i obogaćuju svojim digestivnim enzimima. Pomoću propolisa insekti se bore protiv bolesti i održavaju sterilne uslove unutrašnjosti  košnica.

 

Antibakterijska svojstva propolisa naučnici porede sa antibioticima. Međutim, za razliku od sintetičkih preparata, ovaj proizvod ne dovodi do otpornosti (rezistentnosti mikroba) niti izaziva neželjene efekte na ljudski organizam (ne narušava korisnu mikrofloru, ne dovodi do disbioze niti pada imuniteta). Istraživanja su dokazala antiinflamatorna, analgetska, antioksidantna i regenerativna svojstva propolisa.

Kedrovo ulje sa propolisom odlikuje se svim svojstvima komponenti koje ulaze u njen sastav, a koje udruženo postižu jači efekat.

 

Kedrovo ulje sa propolisom je „živo“ nerafinisano ulje najviše klase. Načinom proizvodnje, tj. hladnim ceđenjem, čuva se maksimum korisnih materija, zahvaljujući čemu je dobijen ukusan i zdrav proizvod.

 

Ulje se sa uspehom koristi za regeneraciju kože i sluzokože kod rana koje teško zarastaju, hemijskih i termičkih opekotina i drugih povreda. Ono se efikasno koristi kod problema digestivnog trakta i disajnih organa (upala uha, ždrela, krajnika i dr.).

 

Proizvod povećava odbrambene sposobnosti organizma, postiže opšti tonizirajući efekat i blagotvorno utiče na psihoemocionalno stanje čoveka.

 

Sastav: kedrovo ulje, propolis.

 

Rok trajanja: 18 meseci.

 

Uslovi čuvanja: čuvati na hladnom i tamnom mestu, sa dobro zatvorenim poklopcem. Ne zagrevati! Nakon otvaranja čuvati u frižideru.

Pojedinačno pakovanje: staklena bočica u kartonskoj ambalaži.

Zapremina: 100 ml.

Preporuke za upotrebu

Za oralnu upotrebu – po 0,5 kašičice 3 puta dnevno pre jela.
Kontraindikacije: individualna netolerantnost na sastojke.