Kedrovo ulje sa živicom 7% (kedrovom smolom) 100 ml

1.800 рсд

Za zaštitu organizma od virusa i patogenih bakterija

  • Štiti od virusnih infekcija
  • Ima izražen antivirusni efekat
  • Sprečava nastanak tumora

3g – 30 kapsula

Категорије: ,

Оpis

Kedrovo ulje sa živicom 7% (kedrovom smolom) 100 ml

 

Terpentinsko ulje najviše kategorije predstavlja kombinaciju nerafinisanog ulja sibirskog kedra i njegove smole, koja je u narodu dobila naziv živica (od ruske reči “заживлять” = zarastati, zaceljivati). Svaka komponenta ovog sredstva poseduje dokazanu lekovitu moć, a njihovim kombinovanjem postiže se višestruko jači efekat.

 

Kedrovo ulje u sebi sadrži 7% živice, što je optimalna doza za prehrambeni proizvod koja omogućava da se postigne maksimalno lekovit efekat. Manja količina iste može se odraziti na efikasnost, a veća može negativno uticati na organe gastrointestinalnog trakta (naročito ukoliko postoje neke od rasprostranjenih bolesti poput gastritisa i čira).

Način pripreme, tj. hladno ceđenje, obezbeđuje maksimalno očuvanje korisnih materija, omogućavajući dobijanje ukusnog i zdravog proizvoda. Takvo ulje naziva se “živim”.

 

Ulje jača zdravlje i deluje podmlađujuće na organizam, značajno doprinosi razvoju tokom perioda njegovog aktivnog rasta, povećava tonus i zalihe životne energije, mentalnu i fizičku spremnost, smanjuje nastanak sindroma hroničnog umora.

 

Najvažnija svojstva terpentinskog ulja povezana su sa činjenicom da živica i kedrovo ulje sadrže značajnu količinu vitamina E (više nego u maslinovom ulju), vitamina F i nezasićenih masnih kiselina (više nego u ribljem ulju), svih vitamina B grupe. Navedene komponente odgovorne su za pravilnu razmenu materija u organizmu, jačaju zidove krvnih sudova, štite ćelije od uticaja slobodnih radikala, usporavaju procese starenja.

 

Terpentinsko ulje sibirskog kedra je jedinstven proizvod, čiju je jačinu uticaja na ljudski organizam teško preceniti.

Redovna upotreba ulja pomaže u izbacivanju toksina i soli teških metala iz organizma, uspostavlja odbrambenu funkciju ćelija na molekularnom nivou, pomaže u snabdevanju tkiva kiseonikom, poboljšanju moždane i periferne cirkulacije.

Terpentinsko ulje dobilo je široku upotrebu i u kozmetologiji: odlikuje se podmlađujućim i zaštitnim dejstvom, poboljšava zategnutnost i elastičnost kože, hrani kosu i folikule dlake, obnavlja lomljive nokte.

Sastav: kedrovo ulje, ekstrakt kedrove živice (smole).

 

Rok trajanja: 18 meseci.

 

Način čuvanja: čuvati na hladnom i tamnom mestu na temperaturi do 25 °C. Pakovanje nakon otvaranja čuvati u frižideru.

Pojedinačno pakovanje: staklena bočica u kartonskom pakovanju.

Zapremina: 100 ml.

 

Za unutrašnju upotrebu: 1 kašičica jednom dnevno 30 minuta pre jela.

Za spoljašnju upotrebu: ulje utrljavati do potpunog upijanja/dodavati u kupke po 7-8 kapi/koristiti za komprese, obloge, zavoje (po 3-4 kapi)/za inhaliranje (po 4-5 kapi).

 

Kontraindikacije i mere predostrožnosti:

Individualna netolerantnost na sastojke ulja. Preporučljivo je pre upotrebe naneti 3-5 kapi preparata na unutrašnju stranu ručnog zgloba. Ako se narednog dana na mestu nanošenja ne pojave znaci iritacije, možete nastaviti sa korišćenjem.