Mumio Altajski Almaz Kapsule

1.870 рсд

Mumio Altajski Almaz kapsule – nativan altajski mumio.
MUMIO ALTAJSKI ALMAZ KAPSULE – 40 kapsula
Nativan Altajski mumio bez dodatih aditiva

Originalni ruski mumio u kapsulama sadrži vrlo retke amino kiseline i minerale, mikro i makro elemente. Izraden je bez dodatih veštackih komponenti koji umanjuju efikasnost proizvoda. Izuetno efikasan prirodni preparat sa širokim spektrom delovanja na organizam. Dominira mišljenje da je Altajski mumio najkvalitetniji i najefikasniji na tržištu.

Нема на залихама

Категорије: ,

Оpis

Mumio Altajski Almaz kapsule – nativan altajski mumio.
MUMIO ALTAJSKI ALMAZ KAPSULE – 40 kapsula
Nativan Altajski mumio bez dodatih aditiva

Originalni ruski mumio u kapsulama sadrži vrlo retke amino kiseline i minerale, mikro i makro elemente. Izraden je bez dodatih veštackih komponenti koji umanjuju efikasnost proizvoda. Izuetno efikasan prirodni preparat sa širokim spektrom delovanja na organizam. Dominira mišljenje da je Altajski mumio najkvalitetniji i najefikasniji na tržištu.

Mumio se koristi u medicinske svrhe poslednjih 3000 godina. Njegova lekovita svojstva su istražena i posebno dobro izucena u kineskoj i indijskoj tradicionalnoj medicini.
U traktatima kineske drevne medicine mumio se naziva «planinske suze», a u Indiji – šilajit. Od 17. pa do pocetka 20. veka mumio je bio strateški proizvod u trgovinskoj razmeni izmedu Altajske regije Rusije i Kine.

U prirodi, mumio srecemo u planinskim predelima dalekog istoka. Poreklo je poznato u smislu lokacije, ali u strucnim krugovima još uvek se diskutuje o nastanku te supstance.
Postoje razne teorije, ali ni jedna od njih nije priznata kao vodeca, a samim tim poreklo «planinskih suza» i dalje se smatra nejasnim.
Uprkos tome hemijski sastav mumia se veoma aktivno istražuje kao i njegova svojstva na žive organizme. Mumio (mumie) sadrži veoma retke aminokiseline, minerale i masne kiseline.
Mumio (mumie) sadrži veliki broj minerala, šest aminokiselina, prirodne steroide, vitamine A, B, C i P (citrine), fosfolipide i polifenol komplekse, terpenoide. Takode su prisutni makroelementi (kobalt, nikl, bakar, cink, mangan, hrom, gvožde, magnezijum i drugi).
Do danas je otkriveno više od 80 veoma važnih biološki aktivnih supstanci u mumiu. U zavisnosti od porekla mumia (Rusija, Indija, Kirgistan) hemijski sastav varira, ali dominira mišljenje da je Altajski mumio najkvalitetniji i najefikasniji po svom delovanju, ukoliko je originalan i bez dodatih hemijskih primesa. Boja mumia je tamna ili kestenjasto mrka, a ukus blago gorak. Miris je izuzetno specifican, smatra se cak i neprijatan.

Nažalost, i danas kao i u prethodnim vekovima mumio je moguce izuzetno lako falsifikovati dodavanjem supstanci koje ne pripadaju njegovom prirodnom sastavu.
Izuzetno intenzivna boja i snažan miris mumia maskiraju boju i mirise dodatih supstanci. Nekada se dodavala cad, ugalj i neke druge komponente koje se lako utapaju u smolasti oblik mumie, a danas se “uspešno” dodaju razlicite hemijske supstance koje je još teže raspoznati«na oko», a fakticki cini mumie manje koncentrovanom i znacajno uticu na njegovu efikasnost. Zbog navedenih razloga MUMIO ALTAJSKI ALMAZ u kapsulama je izraden kao dehidrirano smolasto jedinjenje, bez dodatih veštackih komponenti koje umanjuju efikasnost i povecavaju masu proizvoda.

SASTAV: Nativan altajski mumio 100%, precišcen, dehidriran. Bez dodatih aditiva.

NAČIN DELOVANJA I SVOJSTVA MUMIA:

 • Antibakterijska i antivirusna svojstva. Stimuliše imunitet, štiti organizam od virusnih i bakterijskih infekcija.
 • Ubrzava proces regeneracije unutrašnjih organa, obnavlja i pospešuje razvoj celija hrskavicavog i kostnog tkiva.
 • Protivupalno: blagotvorno utice na smirivanje upalnih procesa zbog svog organsko – mineralnog kompleksa koji se sastoji od masnih kiselina, magnezijuma, bakra, kalcijuma i cinka kao i drugih elemenata.
 • Analgetsko dejstvo u smislu umanjenja bolova.
 • Blagotvorno utice na organizam žena i muškaraca. Povecava plodnost kod žena i muškaraca.
 • Poboljšava metabolizam celija i utice na povecanje lucenja kolagena, široko se primenjuje u kozmetologiji.

 

KADA SE PRIMENJUJE I KOME JE NAMENJEN MUMIO ALTAJSKI ALMAZ U KAPSULAMA?

U Rusiji lekar ili farmaceut može preporučiti MUMIO ALTAJSKI ALMAZ u sledećim stanjima:

 • opšta hronicna slabost organizma nepoznate etiologije, kao i oporavak nakon preležanih teških bolesti;
 • autoimuna oboljenja ukljucujuci alergije;
 • oboljenja koštano-zglobnog sistema: osteopenija i osteoporoza, prelomi, razlicitog lokaliteta, ukljucujuci komplikovana oštecenja i prelome pršljenova i zglobova kuka; upalni procesi: išijas, reumatoidni artritis;
 • kardiovaskularna oboljenja: tromboza, proširene vene, slabost i krhkost krvnih sudova, nepravilnosti rada srcanog mišica;
 • bolesti pluca i organa za disanje;
 • oboljenje jetre i digestivnog trakta: gastritis, kolitis, Kronova bolest, cir, simptom nervoznih creva, kamen u žuci;
 • bolesti bubrega i bešike: uporne urinarne infekcije bubrega, bešike i mokracnih kanala;
 • kožna oboljenja: dermatitis, psorijaza, ekcemi, hematomi, gnojne rane, opekotine, posekotine, cirevi;
 • ginekologija: vaginalna kandidijaza, bakterijska vaginoza, mešovite vaginalne infekcije, miomi, promene na sluzokoži grlica materice, ciste na jajnicima, neplodnost.U tretmanu ginekoloških oboljenja, efekat dejstva mumia znatno se uvecava paralelnom primenom vaginaleta Feminormal.
 • preventiva nastanka tumoroznih pojava polne regije;
 • narušena stanja nervnog sistema: glavobolja, neuralgija, nesanica, vrtoglavica, neuroza, anksioznost;
 • anemija;
 • dijabetes;
 • opadanje kose i promene na koži;
 • u slucaju razvoja hronicnih oboljenja povezanih sa prirodnim procesima starenja organizma kao dodatna pomoc funkcionisanju organizma osobama u zrelom uzrastu.

 

MUMIO ALTAJSKI ALMAZ KAPSULE mogu da se kombinuju sa drugim lekovitim biljem, cajevima i lekovima.
Pogodno za kontinuiranu upotrebu.

NAZIV PROIZVODA: MUMIO ALTAJSKI ALMAZ KAPSULE
Neto količina: 40 kapsula (9,2 gr).

KAKO SE PRAVILNO KORISTE MUMIO ALTAJSKI ALMAZ KAPSULE?

Način upotrebe: Uzimati 1 kapsulu 2 do 3 puta dnevno sa cašom vode.
Oralna upotreba: 20 dana piti 1-2 kapsule 2-3 puta dnevno. Zatim napraviti 10 dana pauzu. Postupak ponavljati 3-5 meseci.
Za primenu u kozmetologiji: Kapsulu sa dehidriranim nativnim mumiom otvoriti i dodati u kremu, mleko za skidanje šminke, balzam za telo, šampon, balzam za kosu, tecni sapun, kremu za ruke ili bilo koju drugu kozmeticku supstancu. Na 100 gr kozmetickog proizvoda se dodaje od 0,4 do 0,6 gr mumio (od 2 do 3 kapsule). Za tretiranje strija i protivcelulita koristi se koncentracija 0,6 gr i više na 100 gr kozmetickog proizvoda (3 i više kapsule). Promešati i koristiti prema uputstvu kozmetickog proizvoda.
NAPOMENE: Pre korišcenja proizvoda poželjno je upotrebiti manju dozu (1/4 od preporucene), kako bi se uocile moguce individualne reakcije.
Pre upotrebe poželjno je konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Preporucen nacin upotrebe od strane nadležnih institucija RS može se razlikovati od preporucenog nacina upotrebe ruskog proizvodaca gde se doza navodi kao individualna, u zavisnosti od potreba pacijenta, pola, uzrasta, telesne težine i zdravstvene kondicije. Pre upotrebe poželjno je konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom. Proizvod nije lek.

KONTRAINDIKACIJE: Kontraindikacije nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti.

UPOZORENJA: Ne koristiti u slucaju preosetljivosti na komponentu proizvoda, kao i tokom trudnoce i dojenja.

ROK TRAJANJA: Cetiri godine od datuma oznacenog na ambalaži.

NAČIN ČUVANJA: Proizvod cuvati zatvoren, u originalnom pakovanju na suvom i tamnom mestu, na temperaturi ne vecoj od 25°C, izvan domašaja dece.

ISPITIVANJE:
Proizvod je laboratorijski ispitan. Na osnovu dobijenih rezultata laboratorijskog ispitivanja Instituta za javno zdravlje Republike Srbije i strucnog mišljenja Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane, Zakonom o zdravstvenoj ispravnosti životnih namirnica i predmeta opšte upotrebe i odgovarajucim podzakonskim aktima, proizvod ispunjava uslove propisane navedenim zakonskim propisima.U skladu sa zakonima RS i propisanim zakonskim regulativima, na pakovanju proizvoda se nalaze informacije namenjene krajnjem korisniku navedene od strane Farmaceutskog fakulteta u Beogradu.
Upotrebu kapsula MUMIO ALTAJSKI ALMAZ je odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije kao dodatak ishrani, rešenjem br. 16169/2020 od 30.03.2020. godine.

POREKLO PROIZVODA: Proizvedeno i uvezeno iz Rusije.
Proizvođač: OOO NARINE, Republika Altaj, S. Majma, ulica Sovjetskaja 92, Rusija.
Uvoznik i distributer: RuLek RBF doo, Mirijevski bulevar 7 Ð, Beograd, Srbija.