Proktol

1.420 рсд

Prirodno biljno sredstvo za intimnu higijenu regije oštecene hemoroidima.
Cilj je bio da se napravi biljni proizvod na osnovu savremenih farmakoloških saznanja korišcenjem aktivnih supstanci biljaka koje sinergetski ispoljavaju snažno antiupalno, antibakterijsko i antimikoticno delovanje.

Категорије: ,

Оpis

Prirodno biljno sredstvo za intimnu higijenu regije oštecene hemoroidima.
Cilj je bio da se napravi biljni proizvod na osnovu savremenih farmakoloških saznanja korišcenjem aktivnih supstanci biljaka koje sinergetski ispoljavaju snažno antiupalno, antibakterijsko i antimikoticno delovanje.

INFORMACIJE ZA SPECIJALISTE

Recepturu supozitorija PROKTOL osmislila je grupa lekara fitoterapeuta pod rukovodstvom dr sci. med. Sergeja Valerijevica Korepanova, onkologa, profesora Altajskog medicinskog univerziteta, autora nekoliko monografija o lekovitom bilju Altaja i Rusije, koji vodi altajski fitocentar Alfit iz Barnaula, u saradnji sa farmaceutskom kucom „Galen“.
Cilj je bio da se stvori biljni proizvod na osnovu savremenih farmakoloških saznanja korišcenjem aktivnih supstanci biljaka koje sinergetski ispoljavaju snažno antiupalno, antibakterijsko i antimikoticno delovanje.
Sastav supozitorija PROKTOL je prirodan, ne sadrži veštacke konzervanse, hemijske emulgatore i slicna sredstva koja mogu nepovoljno da uticu na sluznicu osetljive regije. Potpuno prirodan sastav supozitorija PROKTOL iskljucuje mogucnost intoksikacije.
Supozitorije PROKTOL sadrže prirodne komponente pretežno samoniklog endemskog bilja sa podrucja Altajske planinske regije.
Snaga bilja iz netaknute sibirske prirode udružena sa naucnim saznanjima i tehnološkim dostignucima, cini model kojim se uspešno rešavaju specificne zdravstvene tegobe.
U osnovi supozitorija PROKTOL nalazi se tradicionalna receptura koja je od davnina poznata po svojoj efikasnosti.

Sastav: kantarionovo ulje, ekstrakt koprive, ekstrakt divljeg kestena, ekstrakt zlatnog zvincica (bupleurum aureum), ekstrakt nevena, ekstrakt bele vrbe, ekstrakt planinske arnike, ekstrakt mongolskog caja,ekstrakt kamilice, ekstrakt zizifore,ekstrakt korena bergenije, lecitin,prirodno kakao ulje, pcelinji vosak.


NAČIN DELOVANJA SUPOZITORIJA PROKTOL:

Izuzetno bogat sastav obezbeduje višefunkcionalno delovanje na postojeci problem. Ekstrakt nevena, ekstrakt bele vrbe i ekstrakt bergenije umanjuju upalne procese, štiteci i jacajuci zidove krvnih sudova, smanjuju otecenost, umanjuju bol. Bergenija je poznato sredstvo protiv otoka i hematoma svih vrsta. Delovanje ovih biljaka dopunjuje ekstrakt planinske arnike koja takode poseduje mogucnost analgetskog delovanja (ublažava bolna stanja). Kantarionovo ulje i ekstrakt mongolskog caja deluju sinergetski kao izvanredne antiupalne komponente. Zaceljuju rane, ubrzav?ju i poboljšav?ju epitelizaciju. Imaju analgetsko (umanjuje bol), kao i antisepticko, antibakterijsko, antimikrobno dejstvo.

Ekstrakt divljeg kestena poboljšava mikrocirkulaciju cime se sprecava opterecenost i napetost velikih vena i arterija (umanjuje unutrašnji pritisak na iste).

Ekstrakt koprive, ekstrakt kamilice, i ekstrakt zizifore umanjuju otecenost sluzokože, deluju analgetski i antisepticki.

Eksrakt zlatnog zvincica (bupleurum aureum) poseduje sposobnost ublažavanja otoka, zaceljuje i umanjuje bol. Umiruje upalne procese.

Pcelinji vosak nastupa kao prirodan konzervans koji u potpunosti cuva kvalitet proizvoda u neizmenjenom stanju i obezbeduje da sve njegove komponente ostanu što duže aktivne. Sam po sebi vosak takode ima mnogobrojna a pre svega antiupalna svojstva, cisti rane i umanjuje otoke.

Kakao ulje poseduje mogucnost omekšavanja sluzokože i predstavlja najkvalitetniji moguci osnov za supozitorije. Poseduje izvanredno hidrirajuce svojstvo.


KADA SE PRIMENJUJU I KOME SU NAMENJENE supozitorije PROKTOL?

U medicinskom fitocentru Alfit, Barnaul, supozitorije PROKTOL se preporucuju od strane lekara kod pacijenata sa problemima:
– hemoroida;
– bolnog stanja nastalog usled hemoroida;
– svraba nastalog usled hemoroida;
– ojeda.

PROKTOL supozitorije se mogu kombinovati sa svim lekovima.


KAKO PRAVILNO KORISTITI supozitorije PROKTOL?

Način primene: 2 puta dnevno 7-10 dana ili po preporuci lekara. Pogodno za kontinuiranu upotrebu.
Način čuvanja: Čuvati na suvom mestu, ne izlagati direktnim suncevim zracima, kao i temperaturi vecoj od +20°C.
Proizvod u sebi ne sadrži veštacke plastifikatore i ucvršcivace. Moguce je omekšavanje na temperaturi vecoj od +25°C. U slucaju omekšavanja supozitorija, pakovanje ostaviti u frižideru kako bi se sadržaj vratio u cvrsto stanje. Tom prilikom se ne gube svojstva i ne umanjuje se delovanje supozitorija PROKTOL.
Kontraindikacije: Kontraindikacije nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti na neke od komponenata biljaka. Pre upotrebe, trudnicama i dojiljama potrebna je konsultacija sa lekarom.
Napomena: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla poželjno je upotrebiti manju dozu (1/4 od preporucene), kako bi se uocile moguce individualne reakcije. Osobe sklone alergijskim reakcijama moraju da obrate posebnu pažnju.

GDE SE PROIZVODE supozitorije PROKTOL?

Farmaceutska fabrika Galen, g. Barnaul, Ruska Federacija.
Proizvod je laboratorijski ispitan.
Na osnovu dobijenih rezultata laboratorijskog ispitivanja i strucnog razmatranja proizvod ispunjava uslove propisane zakonskim aktima i bezbedan je za upotrebu.

Pakovanje: 10 supozitorija.
Rok trajanja: 24 meseca od datuma oznacenog na ambalaži.
Uvoznik i distributer: RuLek RBF doo, Mirijevski bulevar 7 d, Beograd, Srbija.