Pulmoaktiv

1.385 рсд

Ruski fitočaj Pulmoaktiv je prirodni kompleks namenjen osobama koje imaju problem sa respiratornim sistemom, kao i osobama koje dugo vremena provode u prostorijama ispunjenim duvanskim dimom.

Категорије: ,

Оpis

Ruski fitočaj Pulmoaktiv je prirodni kompleks namenjen osobama koje imaju problem sa respiratornim sistemom, kao i osobama koje dugo vremena provode u prostorijama ispunjenim duvanskim dimom.

INFORMACIJE ZA SPECIJALISTE

Ruski fitočaj Pulmoaktiv je prirodni kompleks namenjen osobama koje imaju zdravstvene probleme respiratornog sistema, kao i osobama koje dugo vremena provode u prostorijama isunjenim duvanskim dimom.

Fitokompleks PULMOAKTIV osmislila je grupa lekara altajskog fitocentra Alfit iz Barnaula na celu sa dr sci. med. Sergejem Valerijevicem Korepanovim onkologom, profesorom Altajskog medicinskog univerziteta. Dr Korepanov je autor nekoliko monografija o lekovitom bilju Altaja i Rusije, i poslednjih trideset godina rukovodi fitocentrom u Barnaulu.
Lekovitost bilja iz ekološke zone Altaja i Sibira potpomognuta naucnim saznanjima i tehnološkim dostignucima, predstavlja uspešan model kojim se rešavaju specificne zdravstvene tegobe pacijenata. U naprednom tehnološkom smislu, primenjuje se ultrazvucna ekstrakcija lekovitog bilja, cijom se primenom sprecava zagrevanje, a povecava procenat lekovitih i aktivnih supstanci u ekstrakovanom sadržaju.
U osnovi fitokompleksa Pulmoaktiv nalazi se tradicionalna receptura koja je od davnina poznata po svojoj efikasnosti. Altajsko bilje koje ulazi u sastav fitokompleksa Pulmoaktiv sadrži pretežno samoniklo bilje i u terapijske svrhe koristi se za regulaciju problema respiratornog sistema.

SASTAV:
– caga (sibirska medicinska gljiva);
– japanska sofora;
– mocvarna koncara;
– oman;
– eukaliptus okrugli;
– podbel;
– fermentisani zeleni čaj.


NAČIN DELOVANJA RUSKOG FITOČAJA PULMOAKTIV:

Caga deluje preventivno na pojavu raka pluca, jednjaka, želuca, jetre i gušterace, cisti jetru od nagomilanih štetnih materija, poboljšava mikrocirkulaciju, jaca imunitet.

Mocvarna koncara i japanska sofora poboljšavaju protok limfe u tkivima i organima, što je veoma važno, jer limfni sistem ima znacajnu ulogu u pravilnom funkcionisanju imunološkog sistema. Zadužen je, izmedu ostalog, za odvodenje konacnih produkata metabolizma iz svih organa i tkiva u telu, a omogucava celijama imunog sistema koje se bore sa bolestima i infekcijama da „stignu“ na mesto gde treba da deluju. Cišcenje limfnog sistema bitno poboljšava rad svih organa u organizmu.

Esencijalna ulja iz omana i okruglog eukaliptusa deluju protivupalno i podsticu izbacivanje sluzi iz pluca.
I jedna i druga biljka poznate su po sposobnosti da ciste i jacaju respiratorni sistem).

Podbel deluje protiv upa la (ima antiinflamatorno dejstvo), potpomaže iskašljavanje.

Fermentisani zeleni caj sadrži mocni antioksidans polifenol koji cisti organizam od štetnih materija i utice na rad metabolizma stimulišuci imuni sistem.


KADA SE PRIMENJUJE I KOME JE NAMENJEN RUSKI FITOČAJ PULMOAKTIV?

U medicinskom fitocentru Alfit, Barnaul, fitokompleks Pulmoaktiv se preporucuje od strane lekara i farmaceuta osobama koje imaju:
– genetsku sklonost ka bolestima pluca i bronhija;
– upalu pluca;
– žarišta hronicnih infekcija (sinusitis i sl.);
– bolesti disajnih organa, laringitis, jak bronhitis i pneumonija;
– hronicne bronhijalne patologije;
– kompleksna terapija bronhijalne astme;
– respiratorne alergoze;
– pušacima kao pomoc u odvikavanju od pušenja;
– socijalni faktori (pasivno pušenje).

Pulmoaktiv ruski fitočaj može da se kombinuje sa ostalim lekovitim biljem, cajevima i lekovima.

NAZIV PROIZVODA: Pulmoaktiv ruski fitočaj.
Neto količina: 30 briketa (60gr).

KAKO PRAVILNO KORISTITI RUSKI FITOČAJ PULMOAKTIV?

Način pripreme: 1 briket preliti sa 1 šoljom vruce vode i ostaviti da odstoji 5-10 minuta. Uzimati ujutro i uvece, pola sata pre jela, po potrebi i cešce (tokom dana).
Rastvor za ispiranje i inhalaciju: 2 briketa na 1 šolju (200 – 250 ml) vruce vode može da se koristi za inhalaciju disajnih puteva i ispiranje nosa.
Kao minimalni period korišcenja, preporucuje se primena ruskog fitocaja Pulmoaktiv tri meseca, a u zavisnosti od intenziteta i vrste oboljenja, nekoliko puta godišnje. U slucaju potrebe za dužim kontinuitetom upotrebe, uzimanje fitocaja može se produžiti.
Pogodno za dužu upotrebu.
NAPOMENE: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (cajevi, tinkture, melemi itd.) poželjno je upotrebiti manju dozu (1/4 od preporucene), kako bi se uocile moguce individualne reakcije. Pre upotrebe poželjno je konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom.
Pre upotrebe procitati uputstvo. Proizvod nije lek. Ruski proizvodac upotrebu ovog fitokompleksa navodi kao individualnu, u zavisnosti od potreba pacijenta, pola, uzrasta, telesne težine i zdravstvene kondicije.
KONTRAINDIKACIJE: Kontraindikacije nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti.
UPOZORENJA: Ne koristiti u slucaju preosetljivosti na komponentu proizvoda, u toku trudnoce i dojenja.
ROK TRAJANJA: Tri godine od datuma utisnutog na ambalaži.
NAČIN ČUVANJA: Proizvod cuvati zatvoren, u originalnom pakovanju na tamnom mestu i sobnoj temperaturi,izvan domašaja dece.
ISPITIVANJE: Proizvod je laboratorijski ispitan.
Na osnovu dobijenih rezultata laboratorijskog ispitivanja i strucnog mišljenja, u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane, Zakonom o zdravstvenoj ispravnosti životnih namirnica i predmeta opšte upotrebe i odgovarajucim podzakonskim aktima, proizvod ispunjava uslove propisane navedenim zakonskim aktima i bezbedan je za upotrebu

POREKLO PROIZVODA: Proizvedeno i uvezeno iz Rusije.
Proizvođač: Farmaceutska fabrika Galen, ul. Matrosova 13, Barnaul 656011, Ruska Federacija.
Uvoznik i distributer za Srbiju: RuLek RBF doo, Mirijevski bulevar 7d, Beograd, Srbija.