Tiroidmin

1.160 рсд

Tiroidmin – Pomoć kod povecanog lucenja hormona štitne žlezde
TIROIDMIN – Smanjuje lucenje štitne žlezde

Altajsko lekovito bilje koje ulazi u fitokompleks TIROIDMIN pomaže u regulisanju hipertireoze – povecanog rada štitne žlezde, odnosno prekomernog lucenja hormona štitne žlezde u organizmu. Upotrebom ovog fitokompleksa utice se na smanjenje lucenja tiroide.

Категорије: ,

Оpis

Tiroidmin – Pomoć kod povecanog lucenja hormona štitne žlezde
TIROIDMIN – Smanjuje lucenje štitne žlezde

Altajsko lekovito bilje koje ulazi u fitokompleks TIROIDMIN pomaže u regulisanju hipertireoze – povecanog rada štitne žlezde, odnosno prekomernog lucenja hormona štitne žlezde u organizmu. Upotrebom ovog fitokompleksa utice se na smanjenje lucenja tiroide.

INFORMACIJE ZA SPECIJALISTE

Ovaj fitokompleks, kao i ostale biljne mešavine, osmislila je grupa doktora iz Altajskog fitocentra „Alfit“ koji vec 15 godina vodi dr. sci. med, onkolog, profesor Altajskog medicinskog univerziteta Sergej Valerijevic Korepanov. Doktor Korepanov je autor više monografija na temu lekovitog bilja i njegove primene u korigovanju razlicitih zdravstvenih stanja, a sam doktor bavi se proucavanjem lekovitog bilja vec 30 godina.

Retko i endemsko lekovito altajsko bilje koje se sakuplja u stepskim i planinskim predelima, poznato je po svojoj cistoci i izvanrednim aktivnim komponentama. Primena lekovitog bilja se u praksi pokazala kao bezbedan i pouzdan nacin korigovanja razlicitih stanja organizma, te je potpuno opravdana i u slucaju hiperfunkcije (povecane funkcije) štitne žlezde.

Sastav: Jurnica – smiruje centralni nervni sistem, ublažava razdražljivost, poboljšava san, ima opšte blagotvorno delovanje na endokrini sistem u celini.

Glog – Proizvodi od gloga u ruskoj narodnoj medicini primenjuju se od davnina za smanjenje rada štitne žlezde.

Vranilovka – je biljka koja je izuzetna po svom delovanju na centralni nervni i endokrini sistem, poseduje izvanredna svojstva zbog svog bogatog hemijskog sastava, a u kineskoj medicini, kao i u tradicionalnoj ruskoj medicini, poznata je kao sredstvo od izuzetnog znacaja za uravnoteženu funkciju štitne žlezde.

List divlje jagode – ima sposobnost smanjivanja stepena apsorpcije joda od strane štitne žlezde.

Vrbovica – ima izraženo umirujuce delovanje, poseduje antiupalnu komponentu u svom hemijskom sastavu, deluje kao spazmolitik a stoga poseduje i sposobnost umanjivanja bolova.

Terapijske indikacije: U medicinskom centru „Alfit“ čaj je nezamenljiv deo svakodnevne terapije kod pacijenata sa problemima:

  • hipertireoze;
  • tireotoksikoze;
  • hiperplazije štitne žlezde;
  • uvecane štitne žlezde;
  • formiranja cvorova u tkivu štitne žlezde.

Kontraindikacije: Kontraindikacije nisu zabeležene. Moguca je individualna preosetljivost na komponente proizvoda.
Napomena: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (cajevi, tinkture, melemi itd.) preporucljivo je upotrebiti manju dozu (1/4 od predvidene), kako bi se uocile moguce individualne reakcije. Osobe sklone alergijskim reakcijama trebalo bi da obrate posebnu pažnju. Proizvod nije lek.
Način primene: Jedan briket preliti šoljom kipuce vode i ostaviti da odstoji najmanje 8- 10 minuta. Piti 2-4 caše caja dnevno u zavisnosti od individualnih potreba.
Pakovanje: 30 briketa.
ROK TRAJANJA: Tri godine od datuma utisnutog na ambalaži.
NAČIN ČUVANJA: Proizvod cuvati zatvoren, u originalnom pakovanju na tamnom mestu i sobnoj temperaturi, izvan domašaja dece. Proizvod je laboratorijski ispitan.
Na osnovu dobijenih rezultata laboratorijskog ispitivanja i strucnog razmatranja, u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane, Zakonom o zdravstvenoj ispravnosti životnih namirnica i predmeta opšte upotrebe i odgovarajucim podzakonskim aktima, proizvod ispunjava uslove propisane navedenim zakonskim aktima i bezbedan je za upotrebu.

POREKLO PROIZVODA: Proizvedeno i uvezeno iz Rusije.
Proizvođač: Farmaceutska fabrika Galen, ul. Matrosova 13, Barnaul 656011, Ruska Federacija.
Uvoznik i distributer za Srbiju: RuLek RBF doo, Mirijevski bulevar 7d, Beograd, Srbija.