Urinosept

2.975 рсд

Urinosept kapsule – doprinosi zdravlju urinarnog trakta
URINOSEPT KAPSULE – 60 kapsula
Kombinacija biljaka sa snažnim antiupalnim dejstvom na urinarni sistem
Bogat biljni sastav koji ispoljava snažno antiupalno delovanje na urinarni sistem žena i muškarac.

Категорије: ,

Оpis

Urinosept kapsule – doprinosi zdravlju urinarnog trakta
URINOSEPT KAPSULE – 60 kapsula
Kombinacija biljaka sa snažnim antiupalnim dejstvom na urinarni sistem
Bogat biljni sastav koji ispoljava snažno antiupalno delovanje na urinarni sistem žena i muškarac.

INFORMACIJE ZA SPECIJALISTE

UrinoSept je prirodni preparat unikatnog biljnog sastava bogat vitaminima, mineralima i organskim kiselinama sa snažnim antiupalnim
delovanjem na urninarni sistem. Procentni odnos biljnih komponenata je odabran tako da njegovo dejstvo bude ciljano i veoma efikasno. Poznato je da su infekcije i upale urogenitalnog trakta veoma ceste i da se javljaju kod osoba oba pola ali su mnogo cešce kod žena.

UrinoSept je pouzdano biljno sredstvo koje se efikasno primenjuje u cilju pravilnog funkcionisanja urogenitalnog sistema kod žena i muškaraca.

SASTAV: Medvede grožde list, borovaja matka (brdska materica) ekstrakt, propolis, poljski rastavic, kukuruzna svila, oblepiha (pasiji trn), zlatni koren, kordiceps, bokvica list, planinska brusnica, brusnica plod ekstrakt, maslacak koren, peršun list, petoprst (kurilski caj), kleka plod, sladic koren. Aditivi nisu korišceni.

NAČIN DELOVANJA URINOSEPT KAPSULA

Borovaja matka (brdska materica) (Orthilia secunda) koristi se kao sredstvo za dezinfekciju kod zapaljenskih procesa bubrega i mokracnih puteva, cistitisa, pijelonefritisa, upale prostate, za hemoroide. Zvanicna medicina potvrdila je analgeticka (deluje protiv bolova), antimikrobna i antiupalna svojstva brdske materice, a od 2003. je priznata kao lekovito sredstvo od strane Ministarstva zdravlja Ruske Federacije i zvanicno se nalazi u farmakopeji.

Propolis sadrži gotovo sve mikroelemente koji su coveku neophodni kao i minerale i vitamine. Mineralne materije propolisa aktiviraju rad bioloških centara organizma obezbedujuci njihovo ritmicno funkcionisanje. Propolis reguliše razmenu materija, pozitivno utice na funkcije polnih žlezda. Propolis se smatra snažnim prirodnim antibiotikom.

Poljski rastavic (Equisetum arvense) je koristan kao diuretik za edeme (otoke), kao protivupalno sretstvo u procesu lecenja bešike i urinarnog trakta.

Medvede grožde ili uva (Arctostaphylos uva-ursi) deluje antisepticno i ima blago diureticko delovanje što je od velikog znacaja za eliminaciju bakterija iz organizma. Službeno je odobreno kao lek za urinarne infekcije kao što je cistitis, upala mokracnih kanala i dr.

Kukuruzna svila (Zea mays) može da se koristi protiv kamena u žuci, mokraci, bubrezima i mokracnim kanalima. Potpomaže izbacivanju viška tecnosti iz organizma.

Kordiceps (Cordyceps sinenis) medicinska gljiva cije su hemijske komponente poznate po svojim izvanrednim svojstvima. Takav ugled kordiceps je stekao po njegovom specificnom sastavu u kome se nalaze mikro i makroelementi, fermenti, aminokiseline, betakarotin, vitamini E i C, koenzim Q10, imunomodulirajuci polisaharidi i druge supstance. Daje organizmu dodatnu energiju ne trošeci postojece resurse, uspešno se koristi u lecenju bolesti bubrega, ima snažno antikancerogeno delovanje, odlican je antioksidans.

Oblepiha ili pasiji trn (Hippophae rhamonides) je najbogatiji prirodni izvor vitamina karotenoida, vitamina A, B1, B2, B3, B6, B9, C, PP, E; organskih kiselina, fitoncida, antioksidanasa, svih omega masnih kiselina (3,6,7,9) karotenoida, seratonina. Unikatan je imunomodulator.

Planinska brusnica (Vaccinium vitis idaea) i plod mocvarne brusnice (Vaccinum oxycoccus) svojim udruženim delovanjem u biološko aktivnom dodatku UrinoSept? koriste se kao dezinfekciono sredstvo i diuretik. Brusnica ima sposobnost da štiti urogenitalni sistem od infekcija. Sadrži komponente koje sprecavaju razvoj bakterija u celijama urogenitalnog sistema.

U korenu maslacka (Taraxacum officinalis) se nalaze jedinjenja koja, pomažu kod lecenja kolitisa, cistitisa, normalizuju razmenu materija.

Po sadržaju vitamina peršun (Petroselinum crispum) prevazilazi i voce i povrce. Ova biljka u medicini se koristi kao antiflamatorno (protivupalno) sredstvo i kao blag diuretik.

U plodovima kleke (Juniperus communis) nalazi se etarsko ulje, smole, organske kiseline. Kleka je sastavni deo UrinoSepta zato što poseduje jaka antisepticna i diureticka svojstva.

Petolist / Kurilski caj (Dasiphora fruticosa) na Bajkalu se ova biljka odavno koristi kao protivupalno, antivirusno, antibakterijsko i imunostimulativno sredstvo.

Slatki koren / sladic (Glycyrrhiza glabra) se koristi u kompleksnim preparatima kod lecenja adenoma prostate, bolesti bubrega i urinarnog trakta.

KADA SE PRIMENJUJE I KOME JE NAMENJEN URINOSEPT

Kao pomoćnu ili osnovnu terapiju lekar ili farmaceut može preporučiti UrinoSept u sledećim slučajevima:
– upala mokracnih puteva;
– upale bubrega i bešike;
– upale prostate;
– kod cestih povratnih urinarnih infekcija;
– upalnih procesa organa male karlice;
– kompleksna terapija ginekoloških oboljenja;
– povecan krvni pritisak;
– u kompleksnoj terapiji regulacije telesne težine.

UrinoSept kapsule mogu da se kombinuju sa svim lekovima i hranom.

NAZIV PROIZVODA: URINOSEPT kapsule.
Neto količina: 60 kapsula.

KAKO PRAVILNO KORISTITI URINOSEPT KAPSULE

Način primene: 2 kapsule 3 puta dnevno uz najmanje 150 ml vode ili neke druge tecnosti. Preporucena dužina primene je 7 do 10 dana. Po preporuci ruskog proizvodaca upotreba može da se ponovi nakon pauze od 3 dana. Lekar ili farmaceut može odrediti dozu individualno u skladu sa potrebama pacijenta. Preporucen nacin upotrebe od strane nadležnih institucija RS može se razlikovati od preporucenog nacina upotrebe od strane ruskog proizvodaca.
NAPOMENE: Pre korišcenja proizvoda poželjno je upotrebiti manju dozu kako bi se uocile moguce individualne reakcije. Pre upotrebe poželjno je konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom. Proizvod nije lek. Fitokompleksi se ne mogu koristiti kao zamena za uravnoteženu i raznovrsnu ishranu.
KONTRAINDIKACIJE: Nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti.
UPOZORENJA: Preporucena dnevna doza se ne sme prekoraciti. Konsultovati lekara ili farmaceuta u slucaju preosetljivosti na komponente proizvoda, biljke familije Astraceae, apiol, med i pcelinje proizvode, kod osoba sa hipertenzijom, bolestima srca, bubrega, jetre ili dijabetesom, sa hipokalemijom, kod obstrukcije bilijarnog ili intestinalnog trakta, akutne upale žucne kese ili u slucaju aktivnog peptickog ulkusa, ukoliko ste trudni ili dojite. Od individualnih reakcija preosetljivosti, mogu se javiti gastrointestinalne tegobe, hipertenzija i aritmije. Konsultujte lekara ili farmaceuta pre upotrebe proizvoda.
ROK TRAJANJA: 3 godine od datuma proizvodnje.
NAČIN ČUVANJA: Proizvod cuvati zatvoren, u originalnom pakovanju na suvom i tamnom mestu i sobnoj temperaturi, izvan domašaja dece.
ISPITIVANJE: Proizvod je laboratorijski ispitan. Na osnovu dobijenih rezultata laboratorijskog ispitivanja Instituta za javno zdravlje Republike Srbije i strucnog mišljenja Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane, Zakona o sanitarnom nadzoru, Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti dijetetskih proizvoda i odgovarajucim podzakonskim aktima, proizvod ispunjava uslove propisane navedenim zakonskim propisima. U skladu sa zakonskim propisima Republike Srbije, na pakovanju proizvoda su oznacene informacije namenjene krajnjem korisniku navedene od strane Farmaceutskog fakulteta u Beogradu. Upotrebu kapsula Urinosept je odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije kao dodatak ishrani, rešenjem br. 18825/2021 od 09.06.2021. godine.

Poreklo proizvoda: Proizvedeno i uvezeno iz Rusije.
Proizvođač: za RuLek RBF d.o.o proizvodi Farmaceutska fabrika Galen, ul. Matrosova 13, Barnaul 656011, Rusija.
Uvoznik i distributer: RuLek RBF doo, Mirijevski bulevar 7 d, Beograd, Srbija.